Cengiz Aygün

Cengiz Aygün

Hakkında



10 Ağustos 1959'da İstanbul'da dünyaya gelen Cengiz Aygün, ünlü fabrikatör Necdet Ruhi Aygün'ün oğludur. Aslen Kastamonu kökenli bir aileye mensuptur. Liseyi Beyoğlu Ticaret Meslek Lisesi'nde okuduktan sonra İktisat ve İşletme üzerine ihtisas yapmıştır. 

Yazarlık ve gazeteciliğinin yanı sıra, Beşiktaş Spor Kulübü Divan Üyeliği, Moğolistan - Türk İş Konseyi Fahri Başkanlığı, Aygün Şirketler Grubu Kuruculuğu ve Gün Medya Onursal Başkanlığı görevlerini de devam ettirmektedir. 

Kendisini; "Bu ülkenin fahri bir neferi" olarak tanımlayan Sayın Cengiz Aygün, kaleme aldığı eserlerinde Türkiye ve Dünya Türkleri üzerine kıymetli fikirlerinden ve geçmişine verdiği ehemmiyet nedeni ile tarihimizin sürdürülmesine öncelik tanımaktadır.

Ogün Gazetesinin kuruluşundan bugüne her sayısında bir ünlü siyasetçi, işadamı, sanatçı ve cemiyet hayatının önemli isimlerini tanıtan Bir Portre Yazarı, kimi zaman bir değer olan emektar insanları kimi zamanda mezarlıkları sulayan bir yaşlı vatandaşımızı tanıtmıştır.

Ülkemizin değerleri ile ecdadımızı da sayfasında konuk eden Bir Portre Yazarı, konu yaptığı kişilerin bilinenlerin yanı sıra bilinmeyen yönlerini de kaleme almaktadır.

Bir Portre Yazarı, yaşamı boyunca tanıdığı kişileri kaleme alırken, gizli kalmış gerçeklere de zaman zaman sayfada etik olmak şartıyla yer vermektedir.


 
Toplam 1031 yazı listeleniyor
  • ABD, NEO-CON ve FETÖ ittifakı: '15 Temmuz darbe girişimi'

    Son yüz yıllık süreçte dünyada bir ABD hakimiyeti herkesin malumudur. Amerika bu dünya hâkimiyetini elde tutarken kendi içinde de yönetsel farklılık içeren taraflara sahiptir. Bunun en belli başlısı ise; 'Merkeziyetçiler ve Neo-Con (neo conservatism- yeni muhafazakarlık)'lardır.

  • Darbe girişimi raporu

    Merhaba Sevgili Ogün okurları, sizlere '15 Temmuz Darbe girişimi'nden sonra sayın Cumhurbaşkanımıza arz edilmek üzere kaleme alınan, altına imza attığım bir raporu sunuyorum.

  • Milli uyanış ve milletin şahlanışı

    1960 darbesi oldu, Menderes asıldı, kimseden ses çıkmadı, 1971 Muhtırası oldu, yine ses yok, 1980 darbesi oldu ertesi gün yine bir tepki görülmedi.

  • Suriyelilerin vatandaşlığa alınması..

    Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Kilis’de mültecileri ziyaretiyle gündeme Suriye’li mültecilerin vatandaşlığa alınması konusu girdi. Her kafadan bir ses çıkmaya başladı.

  • ​Barışa ve huzura sabotaj; 'Havalimanında katliam'

    Atatürk Havalimanında kalleşçe bir terör saldırısı oldu, çok sayıda şehit ve yaralımız var. Şiddetle kınıyorum, bunu yapanları ve bu saldırının arkasındaki örgüt ve ülkeleri en ağır şekilde lanetliyorum.

  • ​AB'nin bitişi, yeni dünya konsepti ve Türkiye..

    Dünya, 2.Cihan Harbi’nden sonra 1990’ların başına kadar ABD ile Sovyetler Birliği ve onların hinterlandında olan ülkeler sistematiği içinde çift kutuplu bir varlıkla süregeldi.

  • Devlette ihanet temizliği başladı..

    'Mevzubahis Vatan ise gerisi teferruattır' Bu veciz, derin ve anlamlı cümleyi defalarca yazdım. Belki okurlar 'neden, niçin, sürekli bu vurgu' demiş bile olabilir.

  • FETÖ temizliğinde 'Bürokratik' milat..

    FETÖ ile mücadelenin ve özellikle de kamu bürokrasisindeki tasfiyenin zorlukları hepimizce malumdur. Çünkü, 17-25 Aralık tarihine kadar öyle bir iç içe geçişlilik oluşmuş ki; 'kim kimdir, kim kimledir, kim paralelin adamıdır, değildir' şeklindeki bilinmezlik ve karışıklık halen sürmektedir. Adeta 'at izi it izine karışmış' vaziyettedir.

  • Almanya'nın soykırım kararı ve lobicilik üzerine..

    Türk-Ermeni ilişkilerine dair 'Soykırım' tasarısını parlamentodan geçirmek tek kelimeyle art niyettir, siyasidir ve işin özünü görmeden politik menfaatlere göre bir davranıştır.

  • FETÖ ve Dışişleri Bakanlığı..

    Bir Portre'de maalesef yine FETÖ örgütünden bahsedeceğim ancak bu sefer konu içeride değil dışarıdaki FETÖ.

sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı