Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce

Halkın dertleriyle dertlenen içimizden birisi Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce.
Merhaba sevgili ogün okurları. Bu hafta sizlere, maddi durumu iyi olmayan bir ailenin mensubu olması nedeniyle fakir, fukaranın sıkıntılarını çok iyi anlayarak dertleriyle dertlenen ve yerelde kazandığı tecrübeleri Türkiye geneline aktaran, ülkenin gelişimi konusunda önemli projelerin sahibi olan gönül adamı sevgili Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce’yi anlatacağım.

“Bir dilim ekmeğe muhtaç çok vatandaşlarımız var. Bu insanlar için temiz siyaset yapın. Ülkemizde artık gelişiyor, siyasette…  Artık hesap veriyoruz. Ben belediye başkanı olduğum dönemde hey ay halk günü yapar, vatandaşların şikâyetlerini dinlerdim ve çalışmalarım hakkında hesap verirdim”
 
Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce’yi uzun yıllar önce tanıdığımda fakir fukara ile iş dünyasına desteklerini aynı anda yürütmesinden dolayı hayran kalmıştım. Bu süreci kendisi şu şekilde tarafıma çok güzel açıklamıştı; “Sanayici üretecek, para kazanacak ki! Kazandığı para ile istihdama katkı verecek ve ihtiyaç sahibi ailelerin dertlerine derman olmasını sağlayalım”

Mütevazı kişiliğiyle ve alçakgönüllü ilişkileriyle kendisine hayran olduğumuz Sayın İdris Güllüce halkın içinden birisi olarak her zaman haktan yana olmuştur.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis I. Başkan Vekili olduğu zaman birçok kez görüşme fırsatı yakalamıştım.

1950 yılında Erzurum Hasankale’de doğan İdris Güllüce, İlköğrenimini Erzurum’da tamamladıktan sonra, eğitim ve çalışma hayatına İstanbul’da devam etti. Orta öğrenimini Haydarpaşa Meslek Lisesinde tamamlayarak Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ne girdi. Sonrasında, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Bölümünü de bitiren İdris Güllüce; Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalında da, “Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu mastır tezini tamamladı.

Serbest mühendis olarak iş hayatına atılan Güllüce, kendi inşaat şirketini kurdu. 1980-84 yılları arasında, yurtdışında uluslararası bir firmada mühendis olarak çalıştı. Türkiye’ye döndükten sonra, özel bir sanayi kuruluşunda Genel Müdürlük görevinde bulunarak, bir süre bu sanayi kuruluşunun ortaklığı ve yöneticiliğini sürdürdü.

1989 Mahalli seçimlerinde, Kartal Belediyesi Meclis Üyeliği görevine seçilerek 18 yıl sürecek olan yerel yönetimler kariyerine ilk adımını attı.

1 Kasım 1992 Ara Yerel Seçimleriyle Tuzla Belediye Başkanı oldu. 27 Mart 1994’te ikinci, 18 Nisan 1999’da ise bu göreve üçüncü kez seçildi. Üç dönemlik Tuzla Belediye Başkanlığından sonra; 28 Mart 2004’ten 8 Mayıs 2007'e kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1.Başkan Vekili olarak hizmetine devam etti.

8 Mayıs 2007'de, yerelden edindiği tecrübeleri Türkiye'ye aktarmak düşüncesiyle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis I. Başkan Vekilliği görevinden istifa ederek Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu.
22 Temmuz 2007 de Adalet ve Kalkınma Partisinden İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi. 12 Haziran 2011 de Adalet ve Kalkınma Partisinden 2. defa İstanbul 1. bölge Milletvekili seçildi..

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanlığı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezinde, yerel yönetimler başkanlığında başkan yardımcılığı görevlerinde de bulunan Sayın İdris Güllüce Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

İngilizce ve Arapça bilen Güllüce, evli ve 5 çocuk babasıdır.
 
‘Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ başlıklı mastır tezi kitaplaştı
1989 yılında, Kartal Meclis üyeliği ile başlayan belediyecilik kariyerini Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yapmış olduğu yüksek lisansı ile taçlandıran İdris Güllüce, tez konusu olarak; sıkıntısını çektiği ve çözümlerini de bizzat uyguladığı yerel yönetimleri seçmiştir. Prof. Dr. Erol Eren’in danışmanlığında hazırlamış olduğu “Yerel Yönetimlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu mastır tezi daha sonra basılarak kitaplaştırılmış ve herkesin bu eserden faydalanması sağlanmıştır.
 
Sayın Güllüce’nin kitaplara verdiği değerin simgesi; “Kitapdaş”
İdris Güllüce’nin fikir babası olduğu kitapdaş, kitap arkadaşlığından esinlenerek oluşturulan bir kelime olup, aslında, kitap okuyan ve okuduklarını başkalarıyla da paylaşmak isteyen kitap kurtlarının oluşturduğu bir gruptur.

Her biri alanında kendini kanıtlamış; bürokrat, yazar, sanatçı, işadamı ve öğretim üyelerinden oluşan bu grup üyeleri, son okudukları kitabın bir özetini çıkarıp, grubun diğer üyelerine de göndererek, hem onların bu kitap hakkında bilgilenmelerine ve hem de, kısa zamanda daha fazla kitabı bilgi dağarcıklarına katmalarına vesile olmaktadır.

SİYASETE YEREL YÖNETİMLERDEN BAŞLAYIN
"Siyaset derdi olan kişilerin yeridir" diyen Güllüce, siyasete atılmayı düşünenlerin işe yerel yönetimlerden başlaması gerektiğini söylüyor.

İdris Güllüce Tuzla belediye başkanı olduğu dönemde alt yapı açılışı için bir mahalleye gider. Açılış yapıldığı an yanına bir yaşlı amca gelir ve elini tutar ve bırakmaz. Hayırdır amca neden elimi bırakmıyorsun dediğinde Güllüce’ye, “Evladım 40 yıldır ilk kez bir belediye başkanını yakından görmüşüm, hiç elini bırakır mıyım” diyerek konuşmuş.

Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.

Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet cinsel sohbet