Adı konmamış 3. Dünya harbinin yaşandığı günümüzde savaş alanlarının daha ziyade enerji ve ticaret güzergâhlarının paylaşılmasında yaşandığı görülmektedir.
Adı konmamış 3. Dünya harbinin yaşandığı günümüzde savaş alanlarının daha ziyade enerji ve ticaret güzergâhlarının paylaşılmasında yaşandığı görülmektedir.
Globalleşen ve bir nevi köy haline gelen günümüz dünyasında bölgesel kargaşalıkların kısa zamanda uluslararası boyut kazandığı görülmektedir.
Öncelikle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bütün kadınların Kadınlar gününü kutluyor, hak ettikleri mutlu bir hayat sürmelerini diliyorum.
Yıl 1942...
Son dönemlerde kamplara ve dolayısıyla uygulamalara gösterilen tepkilerin artması Çin'in yeni bir oyun başlattığını gösterdi.
Toplama Kamplarına dair ilk yazımızda kampların gelişim süreci ve oluşturulan korku ikliminden bahsetmiştik. Bu yazımızda ise Kamplara kimlerin alındığına ve kamplardaki uygulamalara değineceğiz.
Kamplar, Emperyalist devletlerin Afrika ve Asya'dakine veya Stalin'in Sibirya'dakine, Mao'nun 'Kültür Devrimi (1966-1976)' sırasında Çin'in tamamında veya II. Dünya Harbi'nin en cafcaflı günlerinin hemen öncesinde Alman Diktatör Adolf Hitler'in Nazi kamplarına benzer bir şekilde 21. yüzyılın ilk çeyreğinde ama bu sefer Uzakdoğu'da yani Çin'de ortaya çıktı.
8 Şubat'ı 9 Şubat'a bağlayan gecenin daha ilk dakikalarında sosyal medya hesaplarında meşhur Uygur Ozanı Abdurrehim Heyit'in Çin zindanlarında işkenceyle öldürüldüğü haberi yayılmaya başlamış, Türkiye'ye de birkaç defa getirilmiş olan Heyit'in şehadet haberi büyük bir infiale neden olmuştu.
2016 yılı Mart ayından bu yana Doğu Türkistan'da yaşanan gelişmeler gerçek mana da bir kültürel asimilasyon ve ırkı aşağılama olarak değerlendirilebilir.