• Yerel

Öğretmenlik, maddi yönden gelişme gayesiyle yapılan bir meslek değildir

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğretmenliğin kesinlikle maddi yönden gelişme gayesiyle yapılan bir meslek olmadığını dile getirdi.
Öğretmenlik, maddi yönden gelişme gayesiyle yapılan bir meslek değildir
İHA - Öğretmenler günü sebebiyle bir açıklama yapan Esen, öğretmenlerin, sermayesi olan bilgiye yeni projelerle donatıp geliştirmek zorunda olduklarını kaydetti.

Esen, "Millet olma vasfını kazanmış tüm medeniyetler, bu özelliğini ortak kültür ve ahlaka sahip olmaya, yani milli birlik şuuruna borçludurlar. Maddi ve manevi olarak ilerlemeyi şiar edinmiş ülkemiz de bu şuuru asırladır korumuş ve korumaya da devam etmektedir. Bu topraklara vatan kimliği kazandıran ecdadımızın bizlere bıraktığı bu milli birlik şuuruna, asırlardır gerçek anlamını kazandıran, kuşkusuz öğretmenlerimizdir.

Onlar, ülkemizin bağımsızlığının ve bütünlüğünün gizli kahramanları ve teminatıdırlar. Bu anlayışa evrensel bir hüviyet kazandıran Atatürk şöyle demiştir. ’Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.’ Böyle bir davanın mihenk taşı olmak, onurlu olduğu kadar aynı zamanda meşakkatli de bir iştir. Siz değerli meslektaşlarım, ülkemiz adına bu onurlu ve ağır görevin bugünün dünyasındaki temsilcileri ve fedailerisiniz. Bu kutlu yolculukta sizlerin en büyük rehberi, bilginiz, tecrübeniz ve erdeminiz olacaktır.

Bizler; ister genel olsun ister özel olsun, karşılaştığımız tüm sorunlar karşısında çelik gibi bir iradeye sahip olmalı ve haktan ayrılmamalıyız. Çünkü öğretmenler bugün de yarın da insanların en güvenilir ve en müşfik kollarıdır. Bu bağlamda şefkat peygamberinin ’Ben ancak muallim olarak gönderildim.’ Hadis-i şerifleri, doğru rehber olma ölçüsünün en güzel kanıtı olsa gerek.

Dolayısıyla, hayatımızda hiçbir zaman ümitsizlik ve çaresizlik olmamalı. Bu yüzden hayatımızın merkezinde olan eğitim işleri, sıradan bir görev ifade etmez. Biz vicdanen kendinden emin olarak çalışabiliyorsak, toplum huzurlu, mamur ve vizyon sahibi olur. Şunu da unutmamak gerekir ki, öğretmen, doğru bilginin varisidir; birikimi ise nitelikli ve ahlaklı nesillerdir. Mevlana’yı, Yunus Emre’yi, Akşemsettin’i maddi varlıkları değil, gönül zenginlikleri ve öğretmenlikleri baş tacı yapmıştır.

Asırlara uzanan bu sevgi iklimi kalıcılığını öğretilen güzel ahlak ve faydalı ilme borçludur. O nedenle, her öğretmen kendisinden alınan ilham ölçüsünde görevine bağlıdır diyebiliriz.Bir hususu özellikle belirtmekte yarar görüyorum: Bugünün dünyasıyla yarının 2023 Türkiye’sine, hedeflenen yeniliklerle ulaşmak bizlerin uhdesindedir. Bu yüzden en büyük sermayemiz olan bilgiyi, yeni projelerle donatıp geliştirmeliyiz. Bu da eğitimin en önemli dönütlerinden olan üreten bireyler yetiştirmemizi zorunlu kılar.

Evet, esasen ahlaklı ve nitelikli bireyler, ürettikleriyle kendilerini gerçekleştirmiş olurlar. Artık son 7 yılına girdiğimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkenin her ferdi, kendisiyle ve toplumla barışık yenilikçi ve üreten olmalıdır. Bunu sağlamak şüphesiz sizlerin fedakarlıklarıyla mümkün olacaktır.Aklın ve gönlün birleştiği bu yolda sizlere başarılar diliyor, heyecanınızı her daim diri tutmanızı temenni ediyorum.

Sizler de, milli menfaatlerimiz adına elinizi taşın altına koymaya karar verdiniz. Bundan sonra tüm enerjinizi nitelikli, çağdaş bireyler yetiştirmeye harcayacaksınız. Unutmayınız, öğretmenlik kesinlikle maddi yönden gelişme gayesiyle yapılan bir meslek değildir. Sizlerin en büyük sermayesi yetiştireceğiniz beyinler olacaktır. Ayrıca bu yolda, meslekte tecrübe kazanmış olan öğretmenlerimizden yardım almayı da ihmal etmeyiniz.Gözünüz arkada kalmasın. Emin olunuz ki, sizlerin biz eğitimcilere bıraktığı miras, güçlenerek büyüyecektir. Ne yapmamız gerektiğini biliyor ve yarınlarımıza güvenle bakıyoruz" ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet cinsel sohbet