Seyfi Akil -
İstanbul Büyükşehir Belediyesinde skandalların sonu gelmiyor. Önce Sayıştay raporlarıyla oraya çıkarılan vurgunlar ardından belediyeye ait kurumlarda rekor düzeyde ortaya çıkan zararlar… Belediye, şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ında aralarında bulunduğu üst düzey yöneticiler hakkında imara kapalı yerleşim yerlerin kanunsuz şekilde imara açılmasıyla ilgili savcılığa suç duyurusu ile gündeme geldi.
YOLSUZLUĞU İLK SAYIŞTAY BELGELEDİ
İstanbul Büyükşehir belediyesi şu sıralar yolsuzluk ile çalkalanıyor. Vurgunu ilk kez Sayıştay’ın kurumla ilgili yayınladığı rapor ortaya çıkarmıştı Kurum, yaptığı denetlemeler sonucu belediye ile ilgili kamuoyunda uzun süre tartışılacak konuları gündeme getirdi. Sayıştay’ın bu raporunun ardından belediyeye ait kurumların zararını açıklaması kamuoyunca ciddi kuşkulara yol açmış hatta zararını açıklayan İETT için bile “Nasıl olur da zarar edebilir?” sorusu da gündemden uzun süre düşmemişti. Hatta bu olay belediye meclisine bile taşınmıştı.
BELEDİYE KAÇAK YAPIYI YIKMADI
Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın da bulunduğu olayda İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki Büyükçekmece Alkent 2000 mahallesinin kamuya terk 7 tepe ve Çamlıca Bulvarı girişlerine ve İmar yoluna yapılan kaçak kulübelerin yıkılmadığı gerekçesiyle Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Savcılığa yapılan suç duyurusunda sanıklar arasında yer alan kişiler ise şunlar: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali ve Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürü Yunus Emre Küçük”. Savcılığa yapılan suç duyurusunda açıklama bölümünde şu ifadelere yer verildi: ”Şüpheliler, Büyükçekmece Alkent 2000 Mahallesinin kamuya terk 7 tepe ve Çamlıca Bulvarı girişlerine ve imar yollarına kaçak binaların yıkılmayarak devlet otoritesinin kaybolmasına göz yumdukları gerekçesiyle TCK 257 Görevi kötüye kullanma, TCK 179 Trafik güvenliğinin tehlikeye sokmak, TCK 214 suç işlemeye tahrik, TCK 184 İmar kirliliğine neden olma, TCK 283 Suçluyu Kayırma ve Anayasanın 10. 23. ve 35. maddelerinin ihlal edildiği tespit edilmiş ve bu suçları işlediği belirlenmiştir.”
MAHKEME KARARI EMSAL OLDU
İlçe Belediye Başkanı Hasan Akgün’ünde göz yummasıyla Mahallenin 7 Tepe ve Çamlıca Bulvarı üzerindeki bariyerleri, özel güvenliği kaldırması ve aidat toplanamaz hükmüne rağmen aidat toplanmasını mahalle sakinlerinden Avukat Dursun Boran mahkemeye taşıdı. Bağımsız parsel üzerine kurulu 2 katlı villalardan aidat toplamaya devam eden sözde Çamlıca ve Yenitepe sitesi, senede yaklaşık 12 milyon lira para toplamaya halen devam etmektir. Konuyla ilgili Büyükçekmece İcra Hukuk Mahkemesinin baktığı davada hakim Aynur Tekin Gül, gerekçeli kararlarında ve hüküm kısmında söz konusu bölgede kat mülkiyeti hükümlerinin uygulanamayacağına hükmetti.
Mahalle sakinleri belediyeyi sanık yaptı
Büyükçekmece Alkent mahalle sakinleri kaçak yapıları yıkmadığı için belediye hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Yorum Yazın