• Yerel

EBSO'dan hayvansal atıkların enerjiye döndürülmesi çalıştayı

Ege Bölgesi Sanayi Odası, tavukçuluk ve büyükbaş hayvancılık sektörü atıklarının değerlendirilmesi amacıyla yürüttüğü Organik Atıkları Çevre Dostu Yönetimi Projesi çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay, sanayiciler, kamu kurumları ve üniversiteleri bir araya getirdi.
EBSO'dan hayvansal atıkların enerjiye döndürülmesi çalıştayı
İHA - EBSO Çevre Çalışma Grubu tarafından yürütülen proje kapsamında ilgili sektörlerin atık yönetimi, mevzuat ve biyogaz üretiminin temel esasları konularında çözüm önerileri paylaşılacağını söyleyen EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, “Bugün hayvan atıkları çevre kirliliği yaratıyor.

Bu durumu tersine çevirerek atıkları tekrar enerjiye dönüştürmek olası. Bu toplantı ile bu tesisleri kurmakta karşılaşılan sorunlar ve iyi uygulama yöntemlerini öğreneceğiz” dedi.

“HAYVANSAL ATIKLAR DEĞERLENDİRİLMELİ”
Türkiye’de biyogaz tesisleri kurulduğunda metreküpte 10 cent ve 10 yıl destek verildiğini hatırlatan Çiçekçi, bu desteğin artması gerektiğine de işaret etti. Çiçekçi, hayvansal atıkların faydalı şekilde değerlendirilmesi ve çevre açısından yaşanan sorunların giderilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

“DOĞALGAZIN YÜZDE 88’İNİ ELDE EDEBİLİRİZ”
Türkiye’deki biyokütle kaynaklarının 2014 yılında net olarak tespit edildiğini söyleyen Ege Üniversitesi Çevmen Müdürü Prof. Dr. Nuri Azbar, “Türkiye’de 130 milyon ton kaynak var. Enerji olarak kullanılması halinde ithal edilen doğalgaz miktarının yüzde 88’ini elde edebiliriz. Almanya bu konuda en önde gelen ülkelerin başında geliyor. Almanya örneği incelenerek kendimize bir hedef belirleyebiliriz. Biyogaz üretilerek araçlardan trenlere kadar kullanılabilir. Bunlar çöp değil büyük bir kaynaktır” diye konuştu.
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet cinsel sohbet