Vize nasıl alınır?

Lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencisi olanlar, üniversiteden yeni mezunlar ve üniversite mezunu olup bir işte çalışanlar öğrenci vizesini kolaylıkla alabilirler.
Vize nasıl alınır?
Vize müracaatlarında öğrenciler finansal durumlarını belgelemek zorundadırlar. Eğer öğrenci eğitim masraflarını ve diğer harcamalarını fazlası ile karşılayacak durumda ise ( bunu ailesinin ve varsa kendisinin banka hesaplarını göstererek kanıtlayabilir) ve ailesindeki fertlerin bir işte çalıştığını ispatlayabiliyorsa, finansal açıdan yurtdışında eğitim yapmak için yeterli görülecektir.

Ayrıca öğrencinin kendisine ve/veya ailesine ait gayri menkullerin ve araçların, tapu ve ruhsat fotokopilerini vize müracaatında yanında bulundurması gerekmektedir. Önceden başka ülkeye veya aynı ülkeye vize alınmış ise buda vize verilirken olumlu yönde göz önünde bulundurulacaktır.

Vizeyi Belli Koşulları Yerine Getirerek Alabilecek Olanlar;
Öğrenciliği devam eden ya da lise mezunu olup bir işte çalışanlar, belirli kriterleri yerine getirerek vize alabilirler.

Bu statüdekiler, eğer kendilerinin veya ailelerinin gelir durumları yeterli değil ise yakınlarını sponsor olarak gösterebilirler. Amca, teyze, dayı,hala gibi yakın akrabalar sponsor olabileceği gibi çalışılan işyeri de sponsor olabilir. Vize müracaatında sponsora ait banka hesapları, gayri menkuller, menkuller ve iş durumunu gösterir belgelerin ibraz edilmesi gerekir. Bunların yanı sıra önceden dil kursuna gitmiş iseniz kurstan alınan sertifika veya belgenin gösterilmesi vize alma olasılığınızı arttıracaktır.

Vizeyi Kesinlikle Alamayacak Olanlar;
İlkokul veya ortaokul mezunu olmasına rağmen bir işte çalışanların , şirket ya da holding sahibi olmadıkları müddetçe ya da buna denk fazla sayıda yatırımları bulunmaması durumunda vize almaları imkansızdır diyebiliriz. Lise mezunu olup da herhangi bir işte çalışmamış ya da uzun süredir çalışmayanların, kendi ve ailevi finans durumları iyi değilse vize almaları maalesef söz konusu değildir.

Vize için Gerekli Evraklar Şunlardır;
En az 6 ay geçerli pasaport. (Henüz pasaportu olmayanlar bulundukları il veya ilçe Emniyet Müdürlüğü, Pasaport Şubesi’ne 4 adet vesikalık resim, nüfus cüzdanın aslı ve pasaport harç parası ile birlikte başvurmalıdırlar.

Nüfus kütüğünüz başvuru yaptığınız ilçede ise 7 gün içerisinde, başka bir ilçede ise yaklaşık 20 gün içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz.) Eğer varsa eski pasaportlarınız 4 adet vesikalık fotoğrafınız ( Amerika vizesi için arka fon beyaz olmalı ) Vize için gereken ücret, İngiltere için 35 GBP(Yeşil pasaporta vize ücreti almaz), Amerika için 100 USD (Dışbank’ın Amerikan Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir), Avustralya için 315 AUD , Kanada için 3 aydan fazla öğrenci vizesi müracaatlarında 125 CAD – 3 ay ve 3 aydan az vize müracaatlarında 75 CAD ‘dır. (Dışbank’ın Kanada Konsolosluğu hesabına yatırılması gerekmektedir.) ,Almanya için 50 DEM, Fransa için 655 FFR, İtalya için ücretsiz, İsviçre için 40 CHF, İspanya için 3,500 – 7,500 ESP ( kurs süresine göre ücret değişir)

Türkiye’de en son mezun olduğunuz okulun diploma / mezuniyet belgesi ve transkript fotokopileri Gideceğiniz eğitim kuruluşundan kabul mektubu (Global Vizyon tarafından sağlanmaktadır)

Yurtdışında kalacağınız süre içersinde geçiminizi karşılayabileceğinizi gösteren belgeler

Ailenizin ve sizin banka cüzdan fotokopileri ( hisse senedi, repo, vadeli hesap vb. ) – En az 3 ay evvelinden eğitim için ayırdığınız bütçenin hesaplarınızda bulunmuş olması gerekebilir.

Ailenizde çalışan fertlerin maaş bordroları veya iş sahibi iseler işyeri ile ilgili evraklar (Ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, kuruluş gazetesi) , emekli iseler emekli cüzdanları – Tüm bu belgelerin fotokopisi yeterlidir.

Tapu, araba ruhsatı ve kredi kartlarının fotokopisi. (Anne, baba ve kardeşler üzerine kayıtlı malvarlığı olabilir ),

Eğitim giderlerinize sponsor olacak firma ya da şahıs var ise durumunuzu açıklayan yazı ve sponsora ait banka hesap cüzdanı, ticaret odası faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopileri,

Halen öğrenciliğiniz devam ediyor ise öğrenci belgeniz ve okuldan alacağınız izin belgesi Erkek öğrenciler için askerlik durum belgesi Çalışıyorsanız; işyerinizden izinli olduğunuzu ve dönüşünüzde işinize devam edebileceğinizi gösterir mektup, son 3 ayın maaş bordrosu, son aylara ait sigorta bildirgesi, işe giriş bildirgesi,

İngilizce öğrenmek için bir dil kursuna gitmiş iseniz aldığınız sertifikanın fotokopisi, sertifika almadıysanız, kursa devam ettiğiniz tarihleri ve seviyenizi gösteren bir mektup,

Kanada ve Avustralya müracaatları için; Cumhuriyet Savcılığından sabıka kaydı ve vukuatlı aile nüfus kütük kayıt örneği,

Hangi amaç için eğitim almak istediğinizi anlatan Niyet mektubu,

Almanya ve İsviçre müracaatlarında için; Orada bulunduğunuz süre içersindeki masraflarınızın kimin tarafından karşılandığını açıklayan noter onaylı taahhütname / Garantör (kefillik) belgesi – Türkiye’de oturan anne ve babanın muhtarlıktan ikamet belgeleri ve bu belgelerin Almanca’ya tercüme ettirilmiş ve noter tasdiki yapılmış suretleri,

İsviçre için bir İsviçre bankasında en az 18,000 CHF olduğunu gösteren dekont ve Türkiye’ ye döneceğinizi belirten taahhütname.
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet cinsel sohbet