Sürmesi her ne kadar keyifli olsa da, temizlemesi bir o kadar meşakkatlidir. Bir meşakkatli tarafı da, kazara bulaştığı koltuk, kumaş, halı gibi yerlerden temizlenmesidir. Oje lekesi, aseton olarak adlandırılan oje çıkaran özel solüsyonlar sayesinde rahatça çıkarılsa da, kumaş üzerinde renk açılma riski de yok değildir.Bu yüzden kumaştaki ojeyi çıkarmadan önce, kumaşın görünmeyen bir kısmında denedikten sonra, uygulanması doğru olacaktır.
Koltuktan Oje Lekesi Nasıl Çıkar
Aseton içeren oje çıkarıcıların, bazı kumaşlar üzerindeki renk açıcı etkisini test etmek için, oje çıkarıcıya batırdığınız bir parça pamuğu, önce koltuğun görünmeyen bir yerine uygulayın, kumaş üzerinde renk değişimi yapmadığına emin olduktan sonra, asetonlu pamuğu, koltuğun oje bulaşan kısmına sürtmeden bastırın. Pamuk, rengi emene kadar bekleyin ve bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
Halıdan Oje Lekesi Nasıl Çıkar
Halıya dökülen ojeyi de yine koltuktan çıkardığınız gibi çıkarabilirsiniz. Ama öncesinde, halınızın da oje çıkarıcısı değdiğinde renk atıp atmayacağını, görünmez bir yerinde test ederek… Eğer halınızdaki oje lekesi yeni değil de, kurumuş ve eski bir oje lekesi ise önce küt bir bıçak ucuyla kazıyın daha sonra oje çıkarıcı ile silin.
Kumaştan Oje Lekesi Nasıl Çıkar
Üzerinde oje lekesi olan giysinizi, bir kase üzerine gererek lastik bantla tutturun. Çelik bir çay kaşığı yardımıyla oje çıkarıcıyı, oje lekesi üzerine damlatın ve lekenin kase içine akmasını bekleyin. Ama diğerlerinde olduğu gibi, önce kumaşın görünmeyen bir kısmında oje çıkarıcının, kumaşın rengini açıp açmadığını kontrol edin.
Oje lekesi nasıl çıkar?
Oje, hem tırnakları renklendirerek şık ve bakımlı bir görünüm sağlar, hem de tırnakları besler.
Yorum Yazın