Hıçkırık nasıl geçer?

Hıçkırık, diyafram, karın ve göğüs boşluğunda meydana gelen spazmların sonucu oluşur.
Hıçkırık nasıl geçer?
Hıçkırık genellikle 5 saniyede bir oluşur ve ortalama 1-2 dakika sürer ve kendiliğinden geçer ancak bazı durumlarda hıçkırık uzun sürer ve müdahale etmeniz gerekebilir. Hıçkırığı kesekağıdından soluk alıp vermek, buzlu su yada kuru ekmek yemek, bir kaç kez üst üste derin nefes almak ve bu nefesi tutmak 3-5 saniye içinde tekrar nefesi vermek gibi uygulamaları ile hıçkırık geçebilir. Ancak nadirende olsa bazı durumlarda (hıçkırığın 1-2 saat sürmesi gibi nadir durumlarda) ilaç kullanılabilinir.

Hepsinin dışında halk arasında kullanılan bir yol ise ani şok etkisi yaratmaktır. Bu hıçkırığı kesin çözen yollardan biridir ve hıçkırık nöbeti geçiren kişiyi ani şekilde korkutarak yapılmaktadır. Ancak kişinin fiziksel durumu ya da çok ani şok geçirmesi sağlığı açısından zararlı olabilecek ve başka sorunlar yaratabilecek bir durum olduğundan tavsiye edilen bir yöntem değildir.

Eğer sık sık hıçkırık nöbetleri yaşıyor ve uzun sürüyorsa başka etkenlerin de olma ihtimali göz önünde bulundurularak doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Hıçkırık tutmaması yada daha uzun sürmemesi için hıçkırık nöbeti sırasında yemek yemeğe yada bir şey içmeye devam etmemekte fayda vardır. Bunların dışında hıçkırığı önlemek için yemeklerinizi yavaş yemenizde ve kartbonatlı içecekler içmemenizde fayda vardır. Yemek sırasında konuşmamak ve gülmemekte hıçkırığın oluşmasını en aza indiren yada oluşmamasını sağlayacak nedenlerden biridir.

• Derin bir nefes alarak nefesinizi tutun ve yavaşça 10'a kadar sayıp bırakın,
• Bir kese kağıdının içine belirli periyotlar ile nefes alıp verin,
• Hızlıca bir bardak soğuk su için,
• Bir çay kaşığı şeker ya da bal yiyin.

İnatçı olarak uzun süren bir hıçkırığınız varsa ve aylarca geçmiyor ise bir doktora gitmenizde fayda vardır.
Cem Sultan
Yorum Yazın
sohbet islami chat omegle tv türk sohbet islami sohbet elektronik sigara cinsel sohbet su böreği sipariş oyun haberleri tıkanıklık açma dijital pazarlama ajansı galeri yetki belgesi nasıl alınır yalama taşı