Yiyecek ve içecek konusunda Resulullah (s.a.s)’in tek tür besin üzerinde ısrar ederek diğer besinlerden nefsini men etmek gibi bir alışkanlığı yoktu.
Yiyecek ve içecek konusunda Resulullah (s.a.s)’in tek tür besin üzerinde ısrar ederek diğer besinlerden nefsini men etmek gibi bir alışkanlığı yoktu.
Mevlana 13. yüzyılda insanları sevgi, saygı, hoşgörü düzenine birleştirmeyi amaçlayan bir felsefenin kurucusudur.
Mısır'ın Ölüler Kitabı'nda, günlüğün mistik gücünden 'Tanrının teri dünya ya düştü' diye bahsedilir.
Kibbutz (İbranice; 'Topluluk' veya 'Birlikte') İsrail'de ortaklaşa kullanılan yerleşim bölgesi. İsrail devletinin kuruluşunda önemli etkileri olmuştur.
Bugün 'Yeni Dünya Düzeni' de dediğimiz düzen, ekonomik ve ahlaki olarak kapitalizm üzerine kuruludur.
Yavuz Sultan Selim döneminde, 1517'de Osmanlı idaresine giren Mısır, devletin en büyük ve zengin gelişmiş eyaletlerinden biriydi.
Keops, Kefren, Mikerinos, Bu üç piramitten sadece Keops (Khufu olarak da bilinir) Dünya'nın yedi harikası'ndan biridir. Dünya'nın yeni yedi harikası'nda da onur ödülü bulunmaktadır.
Mısır Ölüler Kitabı, Antik Mısır cenazelerinde okunan metinleri içeren ve asıl adı Günden Dışarı Gidenler anlamına gelen Ra nu pert em hru olan kitabın (James Churchward'a göre ise Per-me-huru olarak
M.S. 53-56 tarihlerinde misyoner Pavlus Efes kentine geldi ve kaldığı süre içerisinde yörede Hıristiyanlığın yayılması için çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sonucu ise Hıristiyanlık dininin ilk yedi ki
Tapınak Şövalyeleri veya Mabed Şövalyeleri, Tapınak Tarikatı (Latince: Pauperes commilitones Christi Templique Solomonici / Süleyman Tapınağı ve İsa'nın Fakir Askerleri)