Think Summit IBM 'Türkiye’de 80.yıl'
Teknoloji’nin İnsanlıkla Buluşması Think Summit, IBM Türk Ülke Müdürü Defne Tozan’ın açılış konuşması ile İstanbul Wolkswagen Arena’da başladı. Defne Tozan konuşmasına başlarken “IBM Türk’ün Türkiyede’ki 80.yıldönümü olduğunun altını çizdi”.
Ve konuşmasında; ”Günümüzde şirketlerin Müşteri Deneyimi, Operasyonel Verimlilik ve Regülasyonlar üçlüsünü gözönünde bulundurmadan faaliyetlerini sürdürmeleri mümkün değil” dedi.
Ayrıca “Yapay Zeka’nın kullanılabilmesi için elbette güçlü ve sağlam bir bulut ortamına ihtiyaç olduğunu” belirtti. Yapay Zeka ve İstihdam için “2020 mesleklerinin %30’u bilinmiyor” bilgisinide katılımcılarla paylaştı. Sözlerine şunlarıda ekledi: ”Geçenlerde Harvard Business Review’de bir yazı okdum. Elektriğin ilk bulunmasından evlerde/sanayide kullanımına kadar 100 yıl gibi bir süre geçmiş. Artık yeni birşeyin icat edilmesi, bu icatların günlük hayata girmesi yüzyıllar, on yıllar, hatta yıllar değil, aylar mertebesine inmiş durumda.” dedi.
Defne Tozan’ın konuşmasından sonra, TAV CEO’su Sani Şener başarı hikayesini katılımcılarla paylaşan bir konuşma yaptı.
Sani Şener konuşmasında ”Dijitalleşme bizim için amaç değil, başarıya ulaşmak için kullandığımız araçlardan birisi, neden mi? dünyanın %55’inde hala internet yok ama biz buralarda da iş yapmak zorundayız” dedi, ve “Müşteri Deneyimi ve Operasyonel Optimizasyonun şirketlerin verimliliğine olan önemine” dikkat çekti.
Jasen Gartner (VP, Hybrid Cloud Integration Software) “Günümüzün bulut gerçekleri olan hibrit ve çoklu-bulut yeni imkanlar yaratmakla birlikte yeni zorluklar da getiriyor, bu konuda müşterilerimize destek olmak durumundayız” dedi.
Nedim Nazlı (IBM Türk,Cloud Director), ”Dijital Ekonomi günümüz iş yapış biçimini değiştirdi ve hayatımıza Müşteri Deneyimi kavramını soktu, günümüzde müşteriler daha önce hiç olmadığı kadar talepkar” diyerek dijital dönüşümde müşteriye bağlı olarak şirketlerinde iş yapış şekillerini değiştirdiğinden söz etti.
Ersin İnankul (İGA Bilişim, Genel Müdür), İstanbul Havalimanı’ndaki başarı hikayelerini paylaştı: “Dünya’nın teknolojik olarak en gelişmiş havalimanlarından birisini yapmış olmanınn gururunu yaşıyoruz. Müşterinin hava limanında canının sıkılmaması, zaman kaybetmemesi çok önemli, bunun için elimizdeki bilgileri müşteriler ile etkin bir şekilde paylaşmak için teknoloji ve operasyonel verimlilik bizim için çok çok önemli” dedi,
”20 PB büyüklüğünde bir verimiz var, 3 ayrı veri merkezimiz var, Bilgi Güvenliği Merkezimiz ve Beyaz Hacker’larımız var, Yüz Tanıma Sistemimiz Polis Sistemleri ile entegre” sözleriyle İstanbul Havalimanı’nın teknolojik büyüklüğünü sayılarla anlattı. IoT’nin öneminide “IoT yani nesnelerin interneti bizim için önemli araçlardan birisi” diyerek vurguladı.
Timur Sırt ve Serdar Kuzuluoğlu “Do more with your Data” konuşmacılarını sundular ve motive edici konuşmalarıyla katılımcıların dinamik olarak sunumları dinlemelerine katkı koydular.
Engin Özbay (IBM Security Leader) “Do more with your Data” bölümündeki konuşmasında,”Güvenlik tehditleri kurumların gelirlerini,repütasyonunu olumsuz etkilerken regülasyonların kurumlar üzerindeki baskısını arttırıyor” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: ”Felaket kurtarımı için Disaster Recovery testleri yapıyorsunuz peki Siber Güvenlik tehditleri için de tatbikat yapıyor musunuz? Bunun için yurtdışında bir merkezimiz var, burdaki uzmanlarımız sizlerin bilgisi dahilinde size siber saldırı yapabiliyor, böylece bu alandaki eksiklerinizi tespit edebilir,tehdide müdahale eden uzmanlarınızın yetkinliğini görebilirsiniz” dedi ve ayrıca önemli bir kaygısını da şu sözlerle paylaştı “Bir veri kaybıyla karşılaşma ihtimaliniz, bu kış grip olma ihtimalinizden yüksektir”. Sonrasında ”Siber Güvenlikte tehdidi önlemek kadar tespit edebilmekde çok önemli. Saldırganı engelleyemediniz sizin sistemlerinize girdi ve sessizce oturuyor, bunu tespit edebilmenin ortalama süresi 200 gün olarak telaffuz ediliyor, yani hırsız evinize giriyor, sizinle birlikte 200 gün aynı evde oturuyor. Bu nedenle önlemek kadar tespit edebilmekde önemli” dedi.
Billur Kırgül White(IBM,GBS Country Leader) altını çizerek şunları söyledi,
“ * Dijital doğan şirketler var: Netflix,Youtube vb.,
* Doğası gereği dijital çalışan şirketler,
* Hayatta kalabilmek için dijital dönüşümü başarmış olanlar. Bunların dışında bir şirketin günümüzden geleceğe uzanması, gelecekte de var olması mümkün olmayacak”.
Ecmel Ayral (CEO,İstanbul Bilgi Üniversitesi) teknoloji ve eğitim konusunda nelere önem vermeleri gerektiğini şöyle ifade etti: “Bir Üniversite olarak TEKNOLOJİ ile imtihanımızda önemli konulardan iki tanesi Online Eğitim ve mezunlarla iletişim içinde kalmak”
Emek Akbal (AvivaSA,Costumer Management & Head of Digital Transformation Group) Dijital Dönüşüm ve Müşteri Odaklı olmanın önemini ortaya koyduğu konuşmasında vurguyu şöyle yaptı “Sadece Feature-Set olmanız yetmiyor, ne kadar Müşteri Odaklı olduğunuz önemli günün sonunda” dedi.
Miguel Vega (IBM, VP Systems HW MEA), konuşmasında “Bilgi Güvenliği’nin ve verilerin modern altyapı ile optimize edilmesinin önemini” vurguladı,”yarını inşa etmek için bugünden hazır olduklarının” mesajını verdi ve “Biz IBM olarak bilgi güvenliğine takıntılı bir firmayız. Dubai’de dünyanın ilk devlet destekli Blochain Hub’ını Art Dubai Projesi kapsamında Linuxone üzerinde hayata geçirdik” dedi.
IBM Think Summit İstanbul;
Serdar Turan’ın(HBR Türkiye Yayın Yönetmeni) moderatörlüğünü yaptığı panelle devam etti: Panelde,Teknoloji yeteri kadar akıllı mı? İş dünyası teknolojiyi nasıl kullanarak akıllı sistem ve altyapılar kurabilir? sorularının cevapları ortaya konurken Yapay Zeka’nın Dijitalleşme ve Müşteri Deneyimindeki öneminden bahsedildi.
Panelistler şu isimlerden oluştu;
Sinem Yüksel - Turkcell Müşteri Deneyimi Yönetimi Direktörü,
İlker Kuruöz - CEO, Garanti Teknoloji,
Kenan Güler - Yönetim Kurulu Başkanı- Güler Dinamik,
Hakan Aran - Genel Müdür Yardımcısı, İş Bankası
Burçak Soydan - Global Technology Services- Ülke Lideri IBM.
Turkcell’den Sinem Yüksel “Müşteri Deneyiminin önemine” dikkat çekti.
Garanti Teknolojiden İlker Kuruöz “Dijital Dönüşüm ile birlikte Banka Şubelerinin nasıl dönüştürüldüğünü ve Yapay Zekayı” anlattı.
İş Bankasından Hakan Aran İş Bankası’nın “Dijitalleşmeye strateji ve yol haritasını hazırlayarak başladığını” söyledi. ”Blockchain’e anlamlı bir use-case bulmanın önemini vurgulayarak 2-3 kurum arasında mutabakat gereken durumlarda Blockchain kullanılmasının uygun olduğunu” vurguladı.
Güler Dinamik’ten Kenan Güler,” Blockchain Teknolojisi’nin önemine değinerek alanında ülkemizin ilk ve tek milli Blockchain yazılımını” anlattı.
IBM’den Burçak Soydan, “Bir teknoloji şirketi olarak kendi müşterilerinden çok daha önce kültürel değişime ayak uydurmalarının önemini “belirtti.
Panel sonrası Özgür Demirtaş’ın (Ekonomi Profesörü,Sabancı Üniversitesi), konuşması ile Think Summit IBM etkinliği sona erdi. (#thinkist #next80, IBM Türk @IBMTurk 7 Kas, IBM MEA @IBMMEA 7 Kas)
7 Kasım’da İstanbul’da ayrıca Dijital Dönüşüm konulu iki önemli etkinlik daha gerçekleştirildi:
Cisco Dijital Dönüşüm Zirvesinde Cisco Genel Müdürü Cenk Kıvılcım Türkiye de Dijital Dönüşümün durumunu analiz eden bir konuşma gerçekleştirdi. (Bizz Consulting @ConsultingBizz)
Katkı sağlayan firmalar arasında bulunan SAS Turkey‘den Nurcan Bıçakcı ARCAN’ın da konuşmacı olarak yer aldığı Vizyon100 Dijital CEO ve Liderler Zirvesi de birbirinden değerli isimleri dijital dönüşüm ajandalarında yer alan önemli teknoloji başlıklarını konuşmak üzere ağırladı. (Nurcan Bicakci Arcan @NBArcan)
Hüsnü Baysal’ın katkılarıyla...
Yasal Uyarı : Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Gün Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayınız.