İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi, robotik cerrahi teknolojisiyle şifa dağıtmaya devam ediyor. Uşak’ta yaşayan ve rektum kanseri tanısı konulan Mehmet Bakal, yaptığı araştırmalar neticesinde tercihini İEÜ Medical Point Hastanesi’nden yana kullandı ve robotik cerrahi teknolojisiyle ameliyat edilip sağlığına kavuştu. Hastalık sürecini anlatan Bakal, “Uşak’ta bana rektum kanseri tanısı kondu. Oradaki çalışanlar bana kendi alanında yetişmiş bir cerrah bulmamı tavsiye ettiler. Ben de araştırmaya başladım. Araştırmalarım sonucunda İEÜ Medical Point Hastanesi ve Prof. Dr. Özgür Fırat’ı buldum. Gelip tedaviye başladım” ifadelerini kullandı.
"Kısa sürede normale döndüm"
Robotik cerrahiyle ameliyat edildiğine vurgu yapan Bakal, "Özgür Hocamız ameliyat olmam gerektiğini ve iki seçeneğimizin olduğunu söyledi. Ya klasik yöntemi seçecektim ya robotik cerrahiyi Ben de robotik cerrahiyi tercih ettim ve ameliyatımı olup sağlığıma kavuştum. Kısa bir sürede yeniden normal hayatıma döndüm. Çevremdeki insanlar beni bu şekilde sağlıklı ve dinç görünce ‘Hiç ameliyat olmamış gibisin’ diyorlar" açıklamasında bulundu.
"Robotun avantajlarından faydalandık"
İEÜ Medical Point Hastanesi Genel Cerrahi bölümünden Prof. Dr. Özgür Fırat, rektum kanseri ameliyatında robotik cerrahi teknolojisinin avantajlarına değindi. Fırat, "Modern yaklaşımda rektum kanserinin tedavisi cerrahiden önce -hastanın uygunluğuna göre- kemoterapi ve ışın tedavisiyle başlamayı gerektiriyor. Bu şekilde başladık. Bu tedavileri tamamladıktan sonra hastamıza, rektum kanseri ameliyatlarındaki avantajları sebebiyle kendisine robotik cerrahiyi önerdik. Hastamızın kabul etmesiyle başarılı ameliyat gerçekleştirdik. Kendisi ameliyattan 2-3 gün sonra kendi işlerini görür hale geldi. Robotun avantajlarını hastamızda da yaşadık" dedi.