1 Kasım 1928 tarihinde, yeni Türk harflerine ilişkin kanun, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Ülke çapında okur yazar sayısının arttırılması ve cehaletin önüne geçilmesi adına gencinden yaşlısına herkese yeni alfabenin öğretilmesi adına çalışmalar sürüyordu.
24 Kasım 1928 tarihine gelindiğinde ise Millet Mektepleri açıldı. Millet Mektepleri'nin açılışı ile birlikte Ulu Önder Atatürk'e de Başöğretmenlik ünvanı verildi.
Maalesef günümüz velileri tarafından, öğretmenler hak ettiği değeri göremiyor.
Öğretmenleri, çocukların eğitiminden sorumlu kimselerden çok bakıcı olarak gören çok fazla veli var. Para ödedikleri veya masraf yaptıkları okulu sanki satın almış edasıyla hizmet bekleyen veliler kan kusturuyor.
Ama şu da var ki bu değeri hak etmeyen öğretmenler de var.
İdealist bir öğretmen olup gençlere, geleceklerimize faydalı olmak isteyen onları gerçekten önemseyen ve kişisel gelişimleri için onlara çok şey veren öğretmenler de var.
Kendi kariyerlerinde başarısız olmuş, istediği yerlere ulaşamamış ve hayatını idame ettirmek için mecburen öğretmenlik yapanlar da.
Hepimiz eğitim ve öğretim hayatından geçtik. Eminim hepinizin çok sevdiği belki hala daha görüştüğü hocalarınız vardır.
Sizi okuldan soğutan, okul fobisi oluşturan, şevkinizi kıran, belki de hala içinizde kin beslediğini hocalar da.
Diğer değerli hocalarımızı tenzih ederek bu çocuklarımızın geleceğine ve hayallerine dokunmak yerine, yüreklerine dokunabilselerdi keşke.
Aslında tam da bu yüzden çok değerlidir öğretmenler.
Kişiliğimizin oturduğu ve kendimizi keşfedip bulduğumuz yıllarda bize yön veren insanlardır. Hayatımızın belli bir döneminde babamızdan çok görürüz onları. İyi bir öğretmen çok büyük farklar yaratabilir.
Allah yavrularımızı, çocuklarımızı iyi öğretmenlerle,iyi insanlarla karşılaştırsın.
Bütün öğretmenlerin, çocuklarımıza ve ülkemize ışık olmasını ve doğru yolu göstermesini diler hepsinin teker teker öğretmenler gününü kutlarım.