Prof. Dr. Numan Kurtulmuş

Binbaşı merhum Numan Kurtulmuş'un torunu, Türk siyasetçi, akademisyen, yazar, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı...

Merhaba Sevgili Ogün gazetesi ve Ogün Haber okurları, yeni bir haftada daha sizlerleyiz, bu hafta sizlere çok eskiye 1980’li yıllara, dostluğumun dayandığı değerli bir Siyasetçi ve Bilim adamı Numan Kurtulmuş'u anlatacağım.

Numan Kurtulmuş ile ilk tanışmam yine çok eski dostum ve ağabeyim Dok Gemiş İş Sendikası Başkanı rahmetli Nazım Tur kanalı ile olmuştu. Benim acizane üstlendiğim bir cami yaptırma niyetimi öğrenmiş ve benimle özellikle tanışmak istemiş, bu vesile ile kendisi ile ikimizin de delikanlı olduğu yıllarda tanışmak kısmet oldu.

İlerleyen yıllarda bu vakur, akıllı, düzgün duruşlu kıymetli insanı izlemem mümkün oldu, her adımını içten takip ettim ve delikanlılık çağı arkadaşımın ilerleyişini adım adım izledim, izledikçe de gurur duydum. Bu arada ona benden çok daha yakın olup sevgi ve ilgi ile izleyen Rahmetli Nazım Tur ağabeyimin, 1987 'li yıllarda  bana" Numan Hoca'yı dikkatli takip et ışığı çok parlak " dediğini anı yaşar gibiyim.

Numan Kurtulmuş 23 Mart 1959 yılında Ordu-Ünye'de dünyaya gelmiştir. İsmini aldığı dedesi Numan Kurtulmuş, Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde binbaşı olarak görev yapmış, Balkan Savaşında savaşmış ve Sakarya Meydan Savaşında yaralanarak gazi olmuştur. Ayrıca, dedesi latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şerhi'nin yazarıdır. Babası İlim Yayma Cemiyeti'nin önde gelen isimlerinden Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'tur.

1988'de Doç. Dr. Sevgi Kurtulmuş ile evlenen Kurtulmuş'un; Ayşe, İsmail ve Emir adlarında üç çocuğu dünyaya gelmiştir. İleri derece İngilizce bilen Kurtulmuş, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gönlünde yatan Fenerbahçe Spor Kulübü taraftarıdır.

“2004 yılında profesör unvanını aldı”
Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde almıştır. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde 1982 yılında lisans eğitimini ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

1988 - 1989 yılları arasında ABD’de Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti. 1990 - 1993 yıllarında yine ABD’de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görevde bulundu ve doktorasını verdi. 1994 tarihinde İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent oldu. 2004 yılında ise profesör ünvanını aldı.

Eğitimini tamamladığı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde sosyal siyaset, çalışma ekonomisi ve insan kaynakları yönetimi hocalığı yaptı. Ayrıca, çeşitli uluslararası ve Türk kuruluşların sempozyum ve seminerlerinde konuşmacı olarak yer aldı. 'Hocaların hocası' lakabı ile anılan Prof. Dr. Sabahattin Zaim'den dersler alan Kurtulmuş, İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal iletişim dersleri vermiştir.

“Sanayi Ötesi Dönüşüm” ve “İnsan Kaynakları Yönetiminde Japonya Modeli” adlı kitaplarının yanında “Stok Yönetiminin Data Base Yaklaşımıyla Entegre Edilmesi” ve “Model İnsan Tipi Açısından Endüstri İlişkilerindeki Değişim” konularında yüksek lisans ve doktora tezleri ve birçok yayımlanmış makalesi mevcuttur.

1998 yılında aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi oldu. Daha sonra Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini birlikte yürüttü.

26 Ekim 2008 tarihinde Saadet Partisi 3. Olağan Kongresinde Saadet Partisi Genel Başkanı seçilen Kurtulmuş, yeniden Genel Başkan olarak seçildiği 11 Temmuz 2010 kongresinin ardından 1 Ekim 2010 tarihinde Saadet Partisi'nden ayrılarak, yeni siyasi hareketine başladı. 1 Kasım 2010 tarihinde kurulan Halkın Sesi Partisi'nde siyasete devam eden Kurtulmuş, son olarak AK Kadro'ya dahil oldu. Halen Adalet ve kalkınma Partisi (Ak Parti) Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevini yürütmektedir.

Bu haftalıkta portemizde Siyasetçi ve Bilim adamı Numan Kurtulmuş'u  bir  anlatmaya çalıştık..

Haftaya yeni bir portrede buluşmak üzere sağlıcakla kalın sevgili okurlarım.

OGÜNhaber