Travertenleriyle ünlü Pamukkale'deki termal tedavi yöntemleri, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen insanların umudu oldu.

Pamukkale'nin termal tedavisi dünyanın dikkatini çekti

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 1,5 milyon turiste ev sahipliği yapan UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Pamukkale, dünyanın farklı ülkelerinden gelen hastaları ağırlıyor. Termal ve ileri teknolojinin bir arada kullanıldığı Nobel Tıp Merkezi, 2014 yılında hizmete girdi. Felç gibi ağır fiziksel hastalıklarda şifa arayan hastaların da umudu olan tıp merkezi, yabancı devletlerle imzaladığı protokolle termal turizme katkı sunuyor. Merkezde geleneksel termal tedavi uygulamalarının yanında nöral terapi, robotik teknolojiler, akapunktur, elektro terapi, PRP gibi yöntemler de uygulanıyor.

Merkezin 140 hasta kapasitesi olduğunu dile getiren Uzman Doktor Necdet Çatalbaş, Almanya, Hollanda, Rusya, Azerbaycan, İsveç, Suudi Arabistan olmak üzere Orta Doğu ve Avrupa ülkelerinden hastalara hizmet verdiklerini belirtti. Fizik tedavi üzerine kadrolaşmış ekiplerinin bulunduğunu söyleyen Çatalbaş, "4 bin metre kapalı alanda, hem kaplıca, havuz, çamur, masaj tedavisi gibi klasik tedavilerin yanında, felçli hastalar için yürüme robotları, bel boyun fıtığı için yürüme robotları gibi çok ileri teknolojiyi bir arada kullanan, ülkemizdeki bir fizik ve rehabilitasyon merkezidir. Bunun içerisinde Rusya, Tataristan, Azerbaycan, Kazakistan ve son dönemde, Orta Doğu’dan Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Cezayir gibi ülkelerden hastalar merkezimize tedavi olmaya geliyor" dedi.

"ROBOTLU TEDAVİ DE VAR"

Kısa süreli tedavilerin yanında, uzun süren tedavi seansların da bulunduğunu belirten Çatalbaş, "Merkezimizde fizik tedavi ile ilgili en hafif hastalıklardan, en ağır hastalıklara kadar romatizmal hastalıklar gibi, dejenaretif hastalıklar bunun dışında bel ve boyun omur fıtıkları gibi tedaviler mevcuttur. Yürüyemeyen hastalar için yürüme robotları, kolunu kullanamayan hastalar için kol robotu, bel boyun fıtığında kullandığımız robotlar gibi teknik imkanlara sahibiz" diye konuştu.

Dünyanın farklı ülkelerinden hastaları ağırladıklarını dile getiren Necdet Çatalbaş, "Hastalarımız 6 ay ile 2 yıl gibi değişen sürelerde tedavi alıyorlar. Hangi ülkeden geldiyse ona göre tercümanlarımız oluyor. Bölgemiz doğal ve tarihi anlamda oldukça zengin bir bölge, yurt dışında gelen hastalar sayesinde sağlık turizmine ciddi bir katkımız bulunuyor. Bu hem bölgemiz hem de ülkemiz için çok önemli bir hizmet" dedi.
OGÜNhaber