19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Kastamonu Valisi Avni Çakır başkanlığında Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen ‘Halk ve Muhtarlar Buluşması’ toplantısına Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ile Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez arasında yaşanan diyalog damga vurdu.

Muhtarlar gününde Çölez ve Vidinlioğlu arasında gerginlik yaşandı

İrfan Salcı - Muhtar Hakan Çölez, “Arsaları satılırken şahısları tenzih ederek söylüyorum bundan önceki dönemlerde yeteri kadar hizmet alamamış bir mahalleyiz” dedi.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise Çölez’e, “17 dönüm Alparslan Türkeş Botanik Parkı’nın satılmasıyla ilgili burada kimsenin bir şey deme hakkı yok” cevabını verdi.

ÇÖLEZ; YETERİ KADAR HİZMET ALAMADIK
Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Belediye başkanımızla 2 buçuk yıldır başaramadığı mahallemizi başkanımızla gezmek için söz almak istiyorum. Eğer bize bir söz verirse sorunlar konusunda gayet uygun bir şekilde geniş bir vakitte çözüme kavuşturabiliriz. Mahallem kurulduğu günden bu güne arsa satışları konusunda Kastamonu’ya ve Kastamonu Belediyesi’nin borçlarına hizmet etmiştir. Henüz satılmamış ama encümene devredilmiş bir Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı var. Son dönemde büyüyen küçülen bir Millet Bahçesi var. Bu Kuzeykent Mahallesi’ne değil Kastamonu’ya hizmet edecek bir yeşil alandır. Her köyün kendine ait dağları var. Bizimde her apartmanımız bir köy büyüklüğündedir. Kuzeykent’i 8’e böldük artık satılacak alanımız yok. Bu konuda anlayış bekliyorum. Altyapımda problem var. Yağmur suyu giderim yok. Sularım patlamaya başladı. Arsaları satılırken şahısları tenzih ederek söylüyorum bundan önceki dönemlerde yeteri kadar hizmet alamamış bir mahalleyiz.

VİDİNLİOĞLU; KİMSENİN BİR ŞEY DEME HAKKI YOK
Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “240 dönüm Millet Bahçesi yapılıyor yüzde 90’ı da yeşil alan olacak. 17 dönüm Alparslan Türkeş Botanik Parkı’nın satılmasıyla ilgili burada kimsenin bir şey deme hakkı yok. Belediye arsa üretir ve satar. Buda meclisin kararıdır, meclis kararının üzerinde hiçbir irade yoktur. Bunların tartışılacağı yerlerde sosyal mecralar yada gazete köşeleri değildir. Derdi olan gelir söyler. Benim en fazla dolaştığım yer Kuzeykent’tir. Kuzeykent’i dolaşırken yanımda korumamda yoktu başka kimsede yoktu. Girerim her tarafı dolaşır dönerim. Sizinle birlikte gelip dolaşmamı istiyorsanız da severek iştirak ederim. Ben böyle bir talebiniz olduğunu da bilmiyordum. Muhtarın bir derdi varsa söyler bizde çözmeye çalışırız.Kuzeykent’in hizmet alma noktasında eksik kaldığını düşünüyorsanız herhalde en çok hizmetin gittiği yer Kuzeykent’tir. Fakat o kadar yoğunluğun olduğu bir yerde altyapı taşımıyor. 50 bin nüfusun olduğu bir bölgede rahmetli Mustafa Kasım zamanında yapılan altyapı ile karşı karşıyayız. Şehrin nüfusu olmuş 125 bin, dışardan gelenlerle daha da artıyor. Dolayısıyla her gün 3 yerden kanalizasyonda içme suyu hattı da patlak veriyor. Bu konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. İnşallah bakanlıktan da onaylanacak. Atık su arıtmanın akabinde içme suyu ve kanalizasyonda ele alınacaktı. O zaman maliyet yüksek diye ayrılmıştı. İnşallah bu projeleri de monte edeceğiz. Şehrin bu yükü kaldırması mümkün değil. Kuzeykent dolayısıyla yoğunluğun fazla olduğu bir yer olduğu için bu konuda en fazla sıkıntının yaşandığı bölge oluyor.Yeşil alan konusunda yapılan eleştiriyi kabul etmiyorum. Belediyenin borcu Kuzeykent muhtarının dile getireceği bir konu değil. Belediyenin borcu ile ilgili ben açıklama yaparım. Belediyenin borcu ile ilgili yapmam gereken bir şeyi yapsaydım 240 dönümden 40 dönümünün metrekaresini 20 liradan satsam 80 milyon para ederdi. Belediyenin de borcu falan kalmazdı. Kuzeykent daha fazla yeşil kalsın diye tahsis edilmiş 60 dönüm yeri belediyeye kazandırdım hiçbir kuruma vermedim. Üzerine Millet Bahçesi yapıyoruz. Sattığım hiçbir yerde yok. Sadece encümene yetki aldık.”
OGÜNhaber