Teknolojinin gelişmesiyle eski ürünler günümüz seviyesine ulaşma şansı yakalıyor. Şirketler ve yapımcılar 'harici' destekli ürünler ile eski bilgisayarların özelliklerini yükseltmeyi ve eski performanslarına ulaştırmayı hedefliyor.

Laptop donanımlarında 'harici' devri

Özellikle son dönemde oyun sektörünün piyasayı ele geçirmeye başlaması ve bu oyunları oynayanların çoğunluğunun teknoloji kullanımında ciddi payı olan gençler olması sebebiyle şirketler bu kitlenin istekleri ve ilgi alanlarına göre ürün hazırlamaya dikkat ediyor. 




Harici devrinin göz bebeği:Ekran kartları 

Gelişen teknolojiyle videoların artan görüntü kalitesi, oyun sektörünün grafiklerine özellikle önem vermesiyle bahsettiğimiz genç kitle arkadaş çevresi, internette çıkan reklamlar ve fiyatların yeni bir bilgisayara oranla
uygun olmasıyla gençler duruma ilgili konuma geliyor. 

Günümüzde popüler olan oyunları oynamak isteyen oyuncunun karşısına çıkabilecek en büyük sorun grafik kalitelerinin ileri boyutlara ulaşması sebebiyle ekran kartının  yetersizliği sorunu. Bu durumla karşılaşan oyuncular mağazaya gidip yeni bir bilgisayar almak yerine firmaların ürettiği 'harici ekran kartları'nı almayı ve basit bir şekilde kullanılan bu harici ile günümüzde oynanan oyunları oynama ve yüksek kaliteli yayınları izleme şansına ulaşıyor. 

Dünden bugüne 'harici ekran kartı' devrimi 

Laptoplar'a sonradan bir parça eklenememesi sebebiyle ekran kartı sorunu uzun süredir yaşanan bir durum.Bu sorun daha öncelerde özel kablolar ile çözülebiliyordu. Günümüzde ise laptop'lara 'harici ekran kartı' eklemek adeta çocuk oyuncağı haline geldi. Usb girişine taktığın bir kablo ile yeni ekran kartı devreye giriyor ve ekran kartı sorunu çözülmüş oluyor. Bu özellikler dışında harici boyutları cebe sığabilecek duruma gelmiş bulunuyor. 

                                                       

 
OGÜNhaber