Teknoloji devrinde konu; yeni bir model cep telefonu olunca, istisnasız her marka için konuşmalar başlıyor.

iPhone 8 modelinin kilidi böyle açılacak

Söz konusu cihaz bir iPhone ise. Şimdi de Apple'ın, bir sonraki iPhone modeli için yüz tanıma güvenlik özelliğini gerçek hale getirebilecek bir 3B sensörünü test ettiği haberleri internette dolaşıyor.

Dokunmatik parmak izi sensör teknolojisinin yerini yeni güvenlik önlemlerine bırakmaya başlaması çok yeni bir haber değil. Ama söz konusu üretici Apple ve yeni cihazı iPhone 8 olunca dedikodular alıp başını gidiyor.

Bloomberg'in teknoloji haberleri sayfalarında dün yayınlanan bir habere göre Apple, bir 3D sensör tarafından desteklenen ve bir sonraki iPhone 8 ve ilerideki modelleri için geliştirilmiş bir güvenlik sistemi test ediyormuş. Bu sensör altyapısı, kullanıcılara cihaza giriş yapmalarını, alışveriş esnasında ödemeleri doğrulamalarını ve yüzlerini tarayarak uygulamaları güvenle başlatmalarını sağlayacak.

Haberde, " Bu özellik bir kullanıcının yüzünü tarayıp, birkaç yüz milisaniye içinde iPhone un kilidini açabilir" ibaresinin kullanılmış olması dikkat çekici. Yine kaynağa göre, iPhone'daki mevcut Touch ID parmak izi tarayıcının yerini, yeni nesil telefonlarda bu sistemin alacağının da altı çiziliyor. Ancak, bu sistemin hangi model iPhone için konuşulduğu netlik kazanmış değil. Dedikodular iPhone 8 üzerinde yoğunlık kazanıyor.
OGÜNhaber