Google tarafından üretilen Pixel ve Pixel XL adlı akıllı telefonları kullananlar şimdi de cihazın hoparlör sorunundan şikayetçi.

Google Pixel ve Pixel XL'daki yeni problem

Piyasada alınabilecek en iyi Android'li telefonlar arasında yer alan Pixel ve Pixel XL, piyasaya çıktığı ilk günden itibaren oldukça talep gördü. Google’ın son gözdesi telefonlar bazı sorunlarla da gündeme geldi. Google Pixel kullanıcılarından gelen şikayetlerden ilki kamerayla ilgiliydi. Kamera kullanılmak için açıldığında telefonun tamamen donduğu, çekim yapılmak istenildiğinde ise ekranda mor ve sarı renkte şerit çizgilerin oluştuğu bu yüzden kaliteli görüntü alınamadığı ifade ediliyordu.

Şimdi ise cihazların hoparlörlerinde özellikle yüksek seslerde sorun çıktığı bildiriliyor. Reddit üyesi Mark Buckman (badmark), sesi en üst seviyelere çıkardığında Pixel ve Pixel XL serisindeki ses bozulmalarını açıkça ortaya koyan bir video yayınladı. "Perfect Piano" uygulamasını telefonda en yüksek ses seviyesinde kullanan Buckman, parmaklarını tuşların üzerinde sürüklediğinde, hışırtılı ve patlak bir ses çıkıyor. Kulaklıkta bir sorun yok ama cihazın sesi en yüksek seviyeye getirildiğinde hoparlörden bozuk sesler çıkıyor.

Aynı sorun yüzünden akıllı telefonu dört kez değiştiren kullanıcı, sorunun her yeni telefonda devam ettiğini ifade etti. Kullanıcının yayınladığı videoya buradan erişebilirsiniz.
OGÜNhaber