Yukarı Engadin bölgesi’nin tam ortasında yer alan St. Moritz, 4 bin metrelik zirvenin eteklerindeki dağ göllerinin yanı başında. Civardaki kayak istasyonlarının en uzağı, St. Moritz’in merkezine 20 dakika mesafede. Günlük pas bileti alarak hepsinden yararlanabilirsiniz. Alpler’de snowboard etkinlikleri için ayrılmış ilk özel pist de burada bulunuyor. Bölgedeki donmuş göller, paten ve buz hokeyi için ideal. 1928 kış Olimpiyatları’yla birlikte ünlenen St. Moritz, ev sahipliği yaptığı uluslararası yarışmalar sayesinde çok farklı etkinlikler için altyapı kazanmış. Bunlar arasında, bir kızağın üzerine sırtüstü yatarak, dairesel bir parkur üzerinde hızla kaymaktan ibaret olan Toboggan da var. Ayrıca buzul tırmanışı yapmak, Heliskiing denilen ve helikopter ile dağların az ulaşılan noktalarına bırakılıp kaymak da mümkün. Bölgedeki otellerin çoğu dört ve beş yıldızlı. Daha hesaplı konaklama seçenekleri için yakın çevredeki dağ köylerini tercih edebilirsiniz.
Tarihi 13. Yüzyıla kadar uzanan Kitzbühel, pastoral kış manzaraları ve hareketli eğlence hayatıyla Avusturya alpleri’nin incisi. Kitzbühel, pastadan yapılmış gibi duran dik çatılı evleri nedeniyle Hansel ve Gretel’in köyü olarak anılıyor. Kış olimpiyatlarının da aralarında bulunduğu bir çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan bölgede her seviye sporcuya uygun pist mevcut. Dünyaca ünlü hahnenkamm parkuru ileri düzey kayakçılara hitap ediyor. Köyün en popüler kış etkinliklerinden biri de kayak safarisi. Kitzbühel’de beş yıldızlı otellerden ekonomik pansiyonlara kadar her türlü konaklama seçeneği bulunuyor. Kayak pistleri yakınlarındaki dağ restoranları gurmelerin favorisi. Geleneksel alp lezzetlerinden örnekler sunan bu mekânlar dev porsiyonların yanı sıra Şezlongta güneşlenme keyfi de sunuyor. Kitzbühel, çocukların da çok sevdiği bir kayak merkezi. Bölgedeki kayak okulları üç yaş ve üzerindeki minik sporcular için saat 17:00’ye kadar bakım ve eğitim hizmeti veriyor.
Almanya - Avusturya sınırındaki yukarı Bavyera bölgesinde bulunan kış sporları merkezi, Garmisch ve Partenkirchen adlı iki yerleşimin birleşmesiyle kurulmuş. Almanya’nın en yüksek dağı olan 2 bin 964 metrelik Zugspitze’nin yamaçlarında bulunan merkez, 1936 yılında kış olimpiyatları’na ev sahipliği yapmış. Yaklaşık 26 bin nüfuslu bir yerleşim olan Garmisch - Partenkirchen, kısaca Gapa olarak tanınıyor. Nisan ayı sonuna kadar kayak yapılabilen merkezdeki pistlerin toplam uzunluğu ise 60 kilometreye ulaşıyor. Geçtiğimiz yıllarda Alpin disiplini dünya kayak Şampiyonası’nın düzenlediği merkezin snowboard pistleri çok beğeniliyor. Almanya’nın en iyi kayak merkezi olarak anılan bölgenin doğal güzellikleri de pek çok Avrupalı ressama ilham kaynağı olmuş. Alplerin botanik bahçesi olarak anılan bölgede nadir bulunan pek çok bitki türü bulunuyor.
Uzun yıllar doğu bloku içinde yer almasına rağmen Avrupalı kimliğini koruyan Slovenya, belki de
bu sayede Alplerin en iyi korunmuş sırrı olarak kalmayı başarmış. Turizm bürosu’nun “tali yollar, otobanlardan daha eğlencelidir” sloganı, aslında her şeyi anlatıyor. Bled’in yıldızı yükselen kayak merkezleri, sınırsız seçeneğe sahip Avrupalıların bile dikkatini çekmiş durumda. Ülkenin önde gelen turistik kaplıca kentlerinden biri olan Bled’i merkez alarak, Slovenya’da hesaplı bir kış tatili geçirebilirsiniz. Bled’e 20 kilometre uzaklıktaki Bobla ve Vogel, kayağa yeni başlayanlar için güven verici. Alpin kayak dalındaki dünya kupasıyla birlikte dikkatleri çeken Kranjska gora ise ülkenin en gözde kış sporları merkezi. Buradaki Planica atlama pisti, 100 ve 200 metrenin üzerindeki atlayışların kayak tarihinde ilk kez yapıldığı yer aynı zamanda.