Rahatlık ve konfor olarak da artık oldukça geliştirilen orta sınıf araçları ile şirketlerin ve ailelerin de gözdesi olmaya devam eden Fiat yeni aracı ile otomotiv gündemini oldukça etkiledi.

Yeni gözde Fiat Egea

Ogünhaber - Orta sınıf araçlara olan ilgi her geçen gün artış gösteriliyor. Şirket araçları ya da hususi kullanım için tercih edilen araçların tercih edilmesinin en büyük sebebi uygun fiyatları ve düşük yakıt tüketimi olarak biliniyor. 

Özgün dış tasarımı ve değişik motor seçenekleri ile satışa sunulan araç piyasa şartlarına göre de oldukça uygun fiyattan satılıyor. Özellikleri ve donanımları ile önümüzdeki günlerde yüksek satış rakamlarına ulaşılmaya bekleniyor. Araç için bir çok kişi ismini ön siparişe yazdırmıştı ve bir çok kişi araçlarını teslim aldı ve bayiiler araç yetiştirmekte zorluk çektiğini söyleyebiliriz. 



Fiat Egea ‘nın üç farklı motor seçeneğiyle satışa sunulduğunu belirtmiştik. Bu motor seçenekleri 1.4 litre benzinli 95 beygir, 1.3 MultiJet Dizel 95 Beygir ve 1.6 Multijet 120 beygirlik olan modellerdir. Fiat ‘ın kendi teknolojileri ile geliştirdikleri multijet motorlar düşük yakıt tüketimlerine karşı oldukça verimli ve performanslı motorlardan birisi. Test araçları henüz çok yaygın değil ve bu yüzden performansları açısından net bir şey söylemek doğru olmaz ancak doblo ve diğer modellerinde de kullanılan motorlar kadar performanslı olacağını tahmin edebiliyoruz. Aracın dış ve iç görünüme göz atacak olursak dış görünümde gözümüze ilk olarak oldukça keskin bakışlara sahip farkları gösterebiliriz. Aracın ön ızgarası diğer modellere göre daha büyük ve yaygın yapılmış buda araca daha güzel bir görünüm katıyor.



Fiat Egea ‘nın içerisinde ise ilk olarak gözünüze dokunmatik ekranlı multimedya sistemi çarpıyor. Bunun dışında aracın içerisinde oldukça sade bir görüntü yakalanmaya çalışılmış. Gösterge paneli ise oldukça yeterli ve fonksiyonel. Araçta sadelik ve kolay kullanım sunulurken bir çok fonksiyona çok kolay bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Fiat Egea ‘nın fiyatları ise rakiplerine göre oldukça iyi gözüküyor. 56 Bin TL ‘den başlayan fiyatlar motor seçenekleri ve opsiyonel özellikler ile değişiklik gösterebiliyor.
OGÜNhaber