Honda'nın ve segmentinin en çok tutulan araçlarından birisi olan Civic ‘in yeni kasası tanıtıldı.

Yeni Civic Türkiye'de üretilecek

Amerika’da piyasa sürülecek hali ile tanıtılan aracın üretimi toplamda 6 ülkede yapılacak.

Üretim yapılacak ülkelerden biriside Türkiye.

Ülkemizde de hem yurt içi hem de yurt dışına gönderilmek üzere Civic ‘in modelleri üretilecek. Üretim için yoğun hazırlıklar yapan Honda Türkiye bu durumun ülkeye gelir getireceğini ve yeni istihdam sağlayacağını belirtti.

Yeni Honda Civic 2016 ‘nın ikinci yarısında üretimine başlanacak ve satılacak.



Bilindiği üzere Honda dizel motor üretmiyordu ancak buna rakip LPG takılı motorların üretimini yapıyordu. Ancak yeni Civic ‘de 4 farklı motor seçeneği bulunacak ve bunlardan biriside 1600 cc hacmindeki dizel motor olacak.

Dizel motor seçeneği sadece ülkemizde üretilecek ve satışı yapılacak. Bunun en büyük sebebi ise ülkemizdeki yüksek yakıt fiyatları. Geçtiğimiz yıllarda dizel motor seçeneği olmadığı için yüzlerce müşteri kaybedilmişti. Bunu değerlendiren Honda yetkilileri de olaya el atarak ülkemiz için özel bir çalışma yaptılar. Dizel motorun nasıl bir performans vereceği ise büyük merak konusu oldu.

Honda ‘nın Türkiye ‘deki fabrikasında 34 bin adet yeni civic üretilmesi planlanıyor. Bu araçların 24 bin adedinin iç pazarda satılacağı kalan 10 bin adedinin ise ihraç edileceği belirtildi.

Ayrıca şuanda 15 bi araç üretildiğini ve 3 binin ihraç edilip 12 bininin iç pazara satıldığı ve dolayısıyla neredeyse üretimin 3 katına çıkartılacağı söylendi. Üretim için yeni tesisler kurulacağı ve yeni işçi, personel alımı gerçekleştirileceği de gelen haberler arasında. Yeni araçların üretiminde çift vardiya çalışılması ve yaklaşık 400 yakar yeni personele iş imkanı sunulacak.

Yeni Civic ‘in yanı sıra yeni satışa sunulan ve oldukça sevilen modellerden birisi Honda Jazz ‘ın üretimi de Türkiye ‘de yapılıyor. Ayrıca Honda Türkiye tarafından yapılan açıklamada merak edilen dizel motorun oldukça yakıt tasarruflu ve performanslı olduğu söylendi ancak tabii ki araç testlere girmeden ve kullanıcı deneyimleri gözlenmeden kimsenin içi rahat etmeyecektir. 2016 ‘nın ikici yarısında satışına başlanılacak aracı herkes gibi bizde testler için dört gözle bekliyoruz.
OGÜNhaber