Motor denilince akla ilk gelen markalardan birisi şüphesis Yamaha ‘dır.

Yamaha YZF R25

Ürettiği başarılı ürünler, geçmişten günümüze başarıları ve uzun şirket tarihi ve tecrübeleri ile en kaliteli motorları üretmeye ve geliştirmeye baş koyan Yamaha yeni motorlarından birisi olan YZF R25 ile motosiklet dünyasında büyük sarsıntı yarattı.

Yaklaşık 6 – 7 ay önce Türkiye piyasasına giren motor aslında 300 cc lik bir süpersport motor ancak Türkiye ‘deki vergi dilimi yüzünden fiyatların yüksek olmamasını isteyen Yamaha yetkilileri Türkiye ve benzer şekilde sorun yaşanacak ülkelere bu motorun 250 ‘cc lik versiyonunu gönderdi.

Ülkemizde 250 cc lik motorlar arasında yerini hemen belli eden motor gücü ile korkuturken sağlam yapısı ve kontrol kolaylığı ile sürücüsüne keyif veriyor.



Bu zamana kadar 250 cc sınıfında başarılı motorlar üretilmişti ancak Yamaha ‘nın R25 ile artık bu sınıfa yeni bir soluk geldi. Yamaha YZF R25 görünüm olarak R6 ‘ın biraz küçültülmüş versiyonu oalrak bakabiliriz. Agresif hatları ve farları, yamaha ’nın klasikleşmiş iki farın ortasından giren hava deliği ile tam bir süpersport görünümde. Bu sınıftaki araçlar aslında süpersport görünümünde, sürüş keyfinde ancak çok fazla hız yapmayan makinalardır ancak R25 ile piste girip zevk almak bile mümkün.

R25 ‘in çift silindirli ve 36 beygirlik bir motoru bulunuyor. Motor 12000 Devir / Dakikada 22.6 NM torka ulaşıyor ve inanılmaz gücün zevkini sizlere yaşatıyor. Motorun ıslak ağırlığı 166 Kg olarak veriliyor.

Aslında 250 cc sınıfı için bu ağırlık biraz ortalamanın üstünde kalıyor. Önde ve arkada disk frenler ile frenler kuvvetlendirilmiş. Çünkü motorun yüksek hızlarını durdurabilmek için sağlam bir frene ihtiyacı var. Motor 250 cc sınıfının çok üstünde adeta bir 400 cc gibi gidiyor ve çok yüksek hızlara çıkabiliyor. 180 – 190 km/h gibi hızların rahatlıkla görülebileceği motorun kontrolü ise oldukça kolay. Ancak yeni başlayacak kişiler için bu motor pek önerilmiyor. Aslında kullanımı kolay ancak motorun üstünde bir an rehavete kapılıp gazlamanız kaçınılmaz. Bu yüzden biraz motor tecrübesi olan kişilerin bu motorla gazlamaları daha doğru olacaktır.
OGÜNhaber