Son yıllarda arazi araçlarına ve yüksek, geniş araçlara olan ilgi oldukça artıyor.

Toyota Hilux rakiplerini geride bıraktı !

Arazi araçlarının şehir içi kullanıma uyarlanması ile hem şehir içinde konforlu bir sürüş hem de arazide istediğiniz performansı yakalayabiliyorsunuz.

İnsanların artık beton yapılar ve şehirlerden zaman zaman uzaklaşma istekleri oluyor.

Kendilerini ormanlara, dağlara ya da kırsal alanlara atıp temiz bir hava almak ve dağları bayırları gezmek istiyorlar. Ancak bu tarz bir gezi için şehir araçları oldukça zorlayacağı için ve ikinci bir arazi aracı ekstra masraf olacağı için artık bu tarz araçları pek çok kişi tercih etmeye başladı ve araç üreticileri de buna uygun araçlar geliştirmeye başladılar.

Bu tarz arazi araçları ya da Pick-up diye sınıflandırabileceğimiz araçlar arasında Volkswagen Amarok, Nissan Navara ve Toyota Hilux ‘u sayabiliriz. Ancak Toyota yeni modelini çıkardığı yeni Hilux ile rakiplerine öyle bir fark attı ki adeta onları solda sıfır bıraktı.  Bilindiği üzere 6 ay önce ünlü Japon üretici Toyota Hilux ‘u oldukça güzel tasarladı ve binek araçlarla aynı donanımlar ile doldurup satışa sundu ve geçtiğimiz son bir ayda Toyota Hilux tam 727 adet satış yaptı. Pick-Up sınıfı için adeta rekor olan bu rakam bizlere artık bu sınıfın insanların ne kadar dikkatini çektiğini gösteriyor.



Toyota, özellikle bu modelinin binek araçlara ve şehir konforuna daha yakın olması için multimedya sistemlerine ve konfora özen gösterdi. Aracın içerisinde bindiğinizde kendinizi hem yüksek bir arazi cipinin içindeymişiniz gibi hem de konforlu bir binek otomobilin içindeymişiniz gibi hissediyorsunuz.

Bu sınıfta ilk defa böyle bir hissiyatı oluşturmayı başaran Toyota oldukça güzel bir sentez yaparak bir çok kullanıcının kalbini çalmayı başardı. Ayrıca tercihe ve kullanılacak alana göre kullanıcılara 4 çeker veya 2 çeker seçeneklerde bulunuyor. Fiyat politikasının da rakiplerine göre uygun olmasıyla konforu önemseyen ve araziye çıkmadan yapamam diyen ya da sıkça yük taşıyanların tercihi olan Toyota Hilux önümüzdeki aylarda da yüksek satış rakamlarına ulaşılması bekleniyor. Ayrıca aracı opsiyonel olarak bir çok özellik ekletebiliyor ve daha konforlu bir hale getirebiliyorsunuz.
OGÜNhaber