Geleceğin araçları gözü ile bakılan elektrikli otomobillere her geçen gün ilgi artıyor.

Tesla motor resmi olarak Türkiye'de

Ülkemizde henüz elektrikli araçlar için alt yapı çalışmaları hazır olmasa da ve bakım maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle tercih sebebi olmasa da gün gelecek bir çok kişi elektrikli otomobile geçiş yapacak.

Elektrikli otomobillerde öyle bir teknoloji kullanılıyor ki araçlar 400 – 500 beygir gücüne ve çok yüksek tork değerlerine sahip olurken, vites olmamasından dolayı konfor artıyor aynı zamanda 3 – 4 TL gibi düşük rakamlara 200 km yol gitmek mümkün oluyor.

Elektrikli araçlar denilince bu sektöre ilgi duyanların aklına ilk olarak Tesla gelir. Büyük dahi Nikola Tesla ‘dan isim alan Tesla Otomotiv çıkarttığı modeller ve süper dizaynlar ile elektrikli otomobil sektörünün şuan zirvesinde ve gelecekte de zirveyi koruyacağa benziyor. Firmanın şuanda seri üretimini yaptığı farklı modeller bulunuyor.

Ancak ülkemizde firmanın resmi olarak bulunmamasından dolayı araçlar yurt dışından ithal ediliyordu. Bu durumda dolayısıyla aracılar yüzünden fiyatları oldukça yükseltiyordu. Ancak Tesla Motors Türkiye için gerekli adımı attı ve ülkemizdeki şirketini resmi olarak açtı.



Tesla Motor Satış ve Hizmetleri LTD. ŞTİ. İsmi ile açılan şirketin kısa süre içerisinde ilk galerisini açması bekleniyor. Yurt dışında bulunan galerilerinde oldukça ihtişamlı şekilde araçlarını sergileyen firmanın araçları da oldukça uygun fiyatlı ve başarılı.

Ünlü iş adamı ve yatırımcı Elon Musk ‘un sahip olduğu Tesla Motor bu sektör için oldukça büyük yatırımlar yapıyor. Bu doğrultuda da oldukça başarılı modeller üretiyor. Örneğin araçların iç kısmında oldukça büyük boyutlarda bir dokunmatik ekran bulunuyor ve aracın bütün özellikleri bu ekrandan yönetiliyor. Başka hiçbir tuşa gerek duyulmuyor.

Geçtiğimiz günlerde araçlara gelen güncelleme ile otomatik pilot özelliği de Tesla ‘nın araçlarına eklenmiş durumda. Otomatik pilot sayesinde Çevredeki araçlara, çevredeki araçların durumu ve hızına göre ve şeritlere göre etrafındaki sensörler ile ölçüm yapan sistem otomatik olarak gideceğiniz yere gidiyor.

Güncellemenin gelmesi ile birlikte İstanbul ‘un karmaşık trafiğinde de bir kullanıcı tarafından geçtiğimiz günlerde test edilen özellik oldukça başarılı sonuç verdi ve hiçbir kullanıcı müdahalesi olmadan araç otomatik olarak gidilecek yere gitmeyi başardı.
OGÜNhaber