Orta sınıf araçların içinde en çok tutulan araçlardan birisi şüphesiz Seat İbiza.

Seat İbiza'dan yeni modeller

Volkswagen grubu tarafından İspanyol üreticiden alınan markanın Alman teknolojisi ile buluşmasıyla harika modeller ortaya konuldu.

Pek çok genç, yaşlı, kadın, erkek sürücünün tercih ettiği Seat İbiza geçtiğimiz aylarda bir makyajlama geçirerek kasasında ufak değişikliklere gidilmişti.

Pek çok motor seçeneği bulunan aracın özelikle en son çıkardığı 1.2 TSI motoruyla yüksek satış rakamlarına ulaşmış ve kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmişti.

Yakıtın pahalandığı, emisyonun düşürülmek istendiği bir devirde pek çok otomobil üreticisi teknolojilerini ve mühendisliklerini geliştirerek düşük motorlardan büyük güçler elde etmeye çalışmakta. Bu çalışmalar sayesinde hem yakıt tüketimini düşürmek hem de daha yüksek performans almak isteniyor.

Bu doğrultuda yapılan çok başarılı motorlar bulunuyor. Volkswagen grubuda bir süredir 1.0 ‘lık motorlar üzerinde çalışıyordu ve sonunda İbiza ‘ya uyarlanan 1.0 ‘lık motorun satışına başlanıldı.  

Geçtiğimiz günlerde satışına başlanılan Seat İbiza ‘nın 1 litre hacme sahip ufak ama güçlü motoru tam 110 beygirlik bir güce ve 220 nM torka sahip. Ayrıca araç kimilerinin çok sevdiği kimilerinin sıkça eleştirdiği DSG şanzımana sahip.

Henüz teste açılmayan aracın şuan elimizde sadece fabrika verileri bulunuyor. Yakın zamanda test araçlarının yollara düşeceğini ve araç hakkında net net bilgiler bulunabileceğini umuyoruz..

Ancak fabrika verilerine göz atacak olursak hızlanma ve yakıt tüketimi gibi konularda oldukça başarılı olunduğu görülüyor. Aracın 0 -100 hızlanması ve son hız değerleri gayet iyi gözüküyor. Bunun dışında ortalama yakıt tüketimi 4.4 litre olarak verilmiş. Fabrika verilerine göre en fazla 1 litre oynayacak rakamlar bu güçte bir motor için oldukça iyi gözüküyor.

Konforuyla gücüyle ve kalitesiyle 1.0 motor barındıran rakipleri arasından kolayca sıyrılacağını düşündüğümüz Yeni Seat İbiza ile düşük maliyetli ama yüksek performans mümkün olacak gibi görünüyor. Ayrıca aracın satış fiyatı 56 Bin TL ‘den başlıyor.

Bu yönü ile de rakiplerinde en az 8 – 9 bin tl fark atmayı başardı. Sıfır araç fiyatlarının gayet yüksek olduğu bir dönemde bu yeni 1.0 motorlu seat ibizanın fiyat politikası oldukça iyi görünüyor.

 
OGÜNhaber