Bir çok araç üreticisi şehir içinde daha rahat kullanılabilecek, eşyalarınızı taşıyabilecek bir hacme sahip ve kolay park edebileceğiniz sport görünümlü otomobil üretmeye yöneldi.

Lüks bir kompakt otomobil, Mercedes A180

Bu kapsamda üretime ve satışa sunulan araçlardan biriside ünlü Alman üretici Mercedes – Benz ‘in A serisi. A serisinde farklı motor seçenekleri ve hacimleri yer alıyor ancak bugün ki testimizi A180 CDI motor seçeneği üzerinden yapacağız.

Aracın motoruna ve teknik verilerine girmeden önce ilk olarak görünüme göz atacak olursak aracın görünümünü neredeyse herkesin beğendiğini söyleyebiliriz.

Aracın ön kısmına baktığımızda standartlaşan Mercedes ızgarası bizleri karşılıyor. Bunun yanında ilk olarak dikkatimizi asi bir görünüme sahip olan farlar ve day light adı verilen gündüz aydınlatmaları çekiyor. Aracın kaputunun ucundan başlayıp arkaya kadar uzanan bir agresif çizgi bulunuyor.

Ayrıca aracın tamponu da oldukça hoş bir şekilde tasarlanmış. Hem aerodinamiğe büyük katkı sağlayan hem de araca bir yarış arabası izlenimi veren tamponların aracın güzel görünmesine çok büyük katkısı var. Aracın ön ve arka yüksekliği neredeyse aynı ancak profilden baktığımızda oldukça hızlı ve modifiye edilmiş bir araç görüntüsü veriyor. Arka kısımda da yine en çok dikkat çeken şeyin tamponlar olduğunu söyleyebiliriz.



Aracın iç donanımı paketlere göre değişiklik gösterilse de genel olarak kalitesiz bir malzeme ile karşılaşılmazken multi medya ekranının konumlandırılması ve yarış tipi koltuklar kendinizi özel hissettiriyor. İç kısımda sadece klima butonlarının konumlandırılmasının ve basit duruşunun dışında hiçbir negatif nokta ile karşılaşmadık. Motor ise şehir içinde yeterli bir performans veriyor.

109 beygirlik ve 1.8 litrelik bir motor şehir içinde sizi üzmeyecek şekilde ivmeleniyor ve yüksek hızlara ulaşabiliyor. Mercedes ‘in araçları arasında alışılmışın aksine bu araçta önden çeker bir sistem düşünülmüş. Konfor ve kalite konusunda zaten Mercedes her zamanki gibi gerekeni yapmış ve aracı sürerken kendinizi oldukça güvende hissediyorsunuz. Konforuna ve kaliteyi sevenler, şehir içinde rahat etmek ve dikkat çekmek isteyenler için özel renkleri ile Mercedes A180 ‘ler sizleri bekliyor.
OGÜNhaber