Son yıllarda çıkardığı yeni tasarımları ile ve yeni teknolojileri ile göz doldurmayı başaran Hyundai bir süredir üretimini yapmadığı SUV aracı Tucson ile bombayı patlattı.

Hyundai, Tucson ile bombayı patlattı

Ogünhaber - Şehir içi kullanımda SUV ‘ların büyük bir yeri olduğuna kanaat getiren Hyundai mühendisleri hem hafif araziler için hem de şehir içinde kullanılabilmesi için tasarladığı aracı rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Aracın dış görünümüne bakacak olursak gene son nesil Hyundai ‘lerde kullanılmaya başlanılan altıgen ön ızgara dikkatimizi çekiyor. Bunun yanı sıra ön farkların dizaynı ve gündüz farları ile araca hem efendi hem de agresif bir çizgi kazandırılmış. Taban yüksekliği oldukça ideal olan aracın arka kısmında da agresif ve oldukça güzel bir çizgiyle karşılaşıyoruz. Rakiplerine göre karşılaştıracak olursak tasarım olarak neredeyse tüm rakiplerini sollamayı başarıyor. 

Aracın iç kısmı ise neredeyse tüm kullanıcıları cezp edecek güzellikte. Aracın içine oturduğunuzda gözünüze ilk olarak dokunmatik multimedya sistemi çarpıyor. Konumu ve etrafındaki kullanılan malzeme ile son derece kaliteli duran ekran ile radyo, navigasyon vb. işlemlerinizi kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Aracın vites konumlandırılması ve görünümü de oldukça iyi. Ufak detaylar araca güzellik kattığı gibi vites üzerindeki ufak ışıklandırmalar ile oldukça güzel bir görünüm kazanılıyor. Ayrıca aracın panelinde hiçbir boş tuş bulunmuyor. Bütün tuşlara birer fonksiyon yerleştirilmiş ve dolu bir görünüm yakalanmış. Aracın içerisinde gözümüze çarpan tek kötü görüntü direksiyon diyebiliriz. Tasarım olarak oldukça güzel olan direksiyon aracın hacmine ve kabine göre küçük kalıyor ve oldukça yapay bir görüntü veriyor. Bunun haricinde oldukça kaliteli bir iç dizayn diyebiliriz. 



Hyundai Tucson ‘un motor performansına gelecek olursak bu araç şehir içinde ve asfalt yolda gerçekten harika gidiyor. 177 beygirlik motoruyla adeta binek otomobiller gibi ivmelenme ve hız yakalayabiliyorsunuz. Şerit takip sistemi gibi özellikle araçta bol miktarda bulunuyor ve buda sürecüye oldukça güven veriyor. Aracın içinde ses ve sarsıntı minimalize edilmiş durumda. Ancak arazi performansında aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Arazi için elektronik bir program uygulanmış ve buda tüm yükü şanzımana bindiriyor. Bu yüzden araç ile araziye girdiğinizde kısa sürede şanzıman yağı uyarısı alabiliyorsunuz. Aracı genel olarak özetleyecek olursak uygun fiyata lüksü, SUV ‘un güzelliklerini, konforu ve full donanımlı bir araca binmek istiyorsanız kesinlikle tercihiniz Hyundai Tucson olmalı.  
OGÜNhaber