Küçük sınıf otomobillere olan ilgi her geçen gün artış gösteriyor.

Hyundai i20 ile konfor ve ekonomi bir arada

Özellikle düşük yakıt tüketimini ve şehir içinde daha iyi manevra yeteneği ve daha rahat park yeri bulmayı isteyen kullanıcılar küçük ama kompakt araçlara yöneliyor.

Bu sınıfta Hyundai ‘nin bir çok modeli bulunuyor.

Yeni çıkardığı kasası ile dikkatleri üzerine çeken Hyundai İ20 ‘yi sizler için test ettik ve tecrübelerimizi paylaşmak istedik.



Tasarımı tamamen yenilenen ve yeni motor seçeneğiyle gelen Hyundai İ20 piyasaya hızlı bir giriş yaptı ve iyi rakamlarda satışla adını üst sıralara yazdıracakmış gibi duruyor. İ20 ‘nin tasarımı Avrupa ‘da bulunan tasarım ofislerinde yapılırken Türkiye ‘de ve çevre ülkelerde satılan araçlar Hyundai ‘nin İzmit ‘te bulunan fabrikasında üretiliyor.

Bu yönüyle de bir nevi Türk eli değmiş olan İ20 ‘nin dış tasarımından biraz bahsedecek olursak oldukça özgün çizgilere imza atıldığını söyleyebiliriz. Ön tarafta altıgen ızgara ve led gündüz aydınlatmaları ile hoş bir görünüm sağlanırken araca profilden baktığınızda siyah renkli arka kolon sayesinde hoş bir görünüm elde edilmiş. Aracın arka tarafında da yine oldukça çağdaş bir tasarım bulunuyor.

Ayrıca 3 boyutlu efekti verilmiş arka stoplar artık daha fark edilir ve estetik. İ20 ‘nin eski kasasına göre genişleyen araç iç hacim olarak da büyümüş durumda. Arka oturaklarda diz ve tavan mesafesi bu sınıftaki araçlar için oldukça iyi konumda. Ön tarafa göz attığımızda ise bu sınıfta az karşılaştığımı bir çok özellik ile karşılaşabiliyoruz..

Araçta opsiyonel olarak dokunmatik ekranlı bir multimedya sistemide sunuluyor. Bunun dışında araçta USB, AUX gibi bir çok işinize yarayacak girişde ihmal edilmemiş durumda.

Hyundai İ20 ‘nin motoru, yakıt tüketimi ve performansından bahsedecek olursak; Araçta eski kasa ile aynı motor seçenekleri kullanılıyor. Ancak en çok 1.2 litrelik motora sahip araç kullanıcılar tarafından daha çok tercih ediliyor. Performans açısından aşırı şeyler beklemeyeceğiniz motor günlük kullanımda oldukça yeterli konumda.

Ancak performans isteyenler için pek uygun bir araç değil. Yeni Hyundai İ20 şehir içi 6.5 litre civarında şehirler arasında ise 4.5 litre civarında yakıt tüketiyor.
OGÜNhaber