Hyundai Motor Co. şirketi tarafından yapılan açıklamada, yerli otomobil üreticilerinin daha fazla yoğunlukta olduğu dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin’de fiyatları düşürmek için olan baskının daha fazla arttığı ifade edilmiştir.

Hyundai, Çin'li otomobil alıcıları için büyük indirimlerin olacağını söyledi

Şirketin Finans Direktörü Lee Won Hee tarafından yapılan açıklamada, birçok yerli üreticinin üretimlerini artırdığı, bu sebeple toplam arzın oldukça arttığı ve bu durumun yabancı firmaları, rekabet edebilmek için fiyatlarını azaltma yönünde zorladığı belirtilmiştir.

Güney Kore’nin en büyük otomobil üreticisi olan Hyundai, 2007 yılından bu yana ilk kez Çin’e teslimatlarında düşüş yaşamasının ardından beş yılın en düşük yıllık karını açıklamıştır. Lee tarafından yapılan açıklamada, bu gelişmelere karşılık Çin’de yer alan tesislerinde maliyetlerin azaltılacağı ve Ekim ayında vergi indirim avantajından yararlanmak için küçük otomobiller ile sportif arazi araçlarının üretimlerinin artırılacağı ifade edilmiştir.

Otomotiv üreticisi tarafından ayrıca, Elantra ve Verna otomobillerinin yeni modellerini tanıtmayı planladıkları ve söz konusu pazarda daha çok Tucson SUVs modeli üretecekleri söylenmiştir. Japonya’daki Moody’s Corp.’nın otomotiv sektöründen sorumlu kredi analisti Motoki Yanase, kısa vadede Çin’in talepten daha fazla kapasiteye sahip olması nedeniyle oldukça rekabetçi bir Pazar yapısına sahip olduğunu ve sertleşen fiyat rekabetinin yeterli kar rakamlarına ulaşmayı zorlaştırdığını belirtmiştir.

Yanase, uzun vadede ise Çin’in yüksek büyüme rakamlarıyla hala en büyük pazar olacağını, bu sebeple otomotiv üreticilerinin araç üretme konusunda yeteri kapasite, pazar payı ve kabiliyete sahip olmalarının oldukça önemli olacağını söylemiştir.

 
OGÜNhaber