Yoğunlaşan trafik ve özgürlük tutkusu sayesinde artık motorlara olan ilgi daha da artıyor. İhtiyaçlara göre bir çok farklı motor tarzı bulunuyor...

Hint işi Racing Motor, Bajaj Pulsar 200 RS

Ogünhaber - Hızı sevenler için ve görünüme önem veren kişiler için racing tarzı motorlar bir çok kişinin ilk seçeneği oluyor. İki tekerli araçlar ile trafiğe alışılması, öğrenilmesi ya da yeterli olması sebebiyle 125, 150, 200 ve 250 cc motorlar yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Bunu fark eden üreticiler bu aralıkta bulunan motorların tasarımına daha fazla ilgi gösterip yeni modeller üretmeye başladı. Bu motorlardan biriside ülkemize geçtiğimiz haftalarda satışına başlanılan Bajaj Pulsar 200 RS.

Bajaj bir Hint markası olarak büyük başarılar elde etmiş ve oldukça başarılı motorlar geliştirilmiş bir üretici. Ülkemizde satışa birkaç yıl önce başlasa da uygun fiyat politikası ve kaliteli malları ile pek çok kişinin tercihi oldu. Özellikle motorlu kuryelerin bir çoğunda Bajaj marka motorlar ile karşılaşabiliyoruz. Bunun en büyük nedenleri düşük yakıt tüketimi, uygun fiyat ve ucuz parça fiyatı olarak gösterebiliriz. Piyasaya bakarak Bajaj motorların fiyatları özelliklerine göre gerçekten çok uygun. Bu yüzden pek çok kurye şirketi Bajaj ‘ın modellerini tercih ediyor. 



Bajaj Pulsar 200 RS, 200 cc lik bir hacme sahip ve 24 ps gücünde bir motoru bulunuyor. Aslında motor piyasada bilinen motorlardan biri olan Bajaj Pulsar 200 NS ile aynı motor bloğunu kullanıyor ancak çok ufak sistemsel değişiklikler yapılmış. 200 NS modelinin grenajlı ve racing versiyonu olarak gösterebileceğimiz Pulsar 200 RS performans olarak 200 NS ‘den pek bir fark oluşturmuyor. Performansı 200 cc motorlara göre oldukça ideal. Motorun yakıt tüketimi ise 2.5 ile 3.5 litre arasında sürüşe bağlı olarak değişiyor. Motorun grenajı, farları ve asi racing duruşu ile pahalı Japon ve alman motorlarını aratmıyor.

Görünüş olarak pek çok kişinin beğenisini kazanan motorun ABS ve geliştirilmiş özel amortisörler gibi sadece bir servet değerinde bulunan motorlardaki özellikleri de barındırıyor. Açıkçası sırf bu özellikler için bile bu motor gönül rahatlığı ile alınabilir. Bajaj Pulsar 200 RS ‘in tavsiye edilen satış fiyatı ise 10.900 TL olarak veriliyor ancak bu rakam bayilerde pazarlık ile daha da düşebiliyor.
OGÜNhaber