Yıllardır Volvo denilince akla sağlam ve kaliteli araçlar gelir.

Güvenlik ve performans için, yeni Volvo XC60

Güvenliğe önem veren ve çok ciddi kazalardan bile içinden sağlam çıkabildiğiniz araçlar üretmek ile isim yapan Volvo ‘nun başarılı olduğu diğer alanlardan biriside performanslı araçlardır.

Volvo performanslı D4 motorunu arazi araçlarından birisi olan XC60 ‘a ekledi ve kullanıcıların deneyimine sundu. Geçtiğimiz yıllarda makyajlanan Volvo ‘yu test ettik ve deneyimlerimizi sizinle paylaşmak istedik.

Genel olarak hatları aynı kalsa da dış kısımda ufak detaylar ile daha günümüze uygun bir araç haline gelen Volvo XC60 ‘da led farlar ve değişen sis farlarıyla oldukça dinamik bir görüntü elde ediliyor. Bunun yanı sıra aliminyum görünümlü ızgarada aracın şık görüntüsüne katkı veriyor.



Önceki kasasında tamamen keskin hatlara yer verilen araçta yeni tasarımda hatlar biraz daha yumuşatılmış ve bunun yerine ufak çizgiler ile dinamizm kazandırılmış. Aracın iç kısmında ise oldukça farklı bir tasarım yer alıyor. Araçta Volvo ‘nun kendi geliştirmiş olduğu multimedya sistemi kullanılırken bu sistem sizlere opsiyon olarak sunuluyor.

Aracın içerisi, koltukları bel ve yanal desteği oldukça başarılı. Aracın çerisinde kendinizi gerçekten güvende hissedebiliyor ve yolların üstesinden gelebiliyorsunuz.

Volvo XC60 ‘ın motoruna gelecek olursak D4 motorda mühendisler ufak bir değişiklik yaparak bir silindir eksiltip 18 beygir güç artışı sağlamışlar. Aracın motoru ise oldukça kuvvetli ve 0 – 100 km/h hızlanması 8 saniye olarak veriliyor.

Bu rakam bu sınıftaki ve bu ağırlıktaki bir araç için oldukça iyi bir değer diyebiliriz. Bunun yanı sıra motorun detaylarından bahsetmek gerekirse; 4 silindirli olan bu motor 181 beygir gücünde ve 400 Nm torka sahip. Şanzımanda yeni nesil otomobillerde olduğu gibi tork konvertörlü ve 8 ileri bir şanzıman kullanılıyor.

Aracın ortalama yakıt tüketimi fabrika verilerine göre 4.7 litre olarak veriliyor ancak günlük hayatta 6 ile 8 litre arasında bir tüketim ile karşılaştık. Volvo XC60 ‘ı gerek tasarım, fonksiyon ve kullanılabilirlik açısından gerekse motor performansı açısında bizler gerçekten oldukça beğendik. Ancak beğenmediğimiz nokta opsiyonların yüksek fiyatlı olması. Aracın normal fiyatı rakiplerine göre iyi bir seviyede olurken opsiyonlarla bu rakamlar aradaki farkı rahatlıkla kapatabiliyor.
OGÜNhaber