Hyundai'nin Genesis mevzusu gittikçe netleşiyor. Konuyu biraz hatırlayacak olursak Hyundai firması daha önce model olarak ürettiği Genesis ‘i artık bir marka yapma kararı almıştı.

Genesis G90 yüzünü gösterdi

Ogünhaber - Genesis markası ile üst segment otomobiller üretecek olan marka BMW, Mercedesin en üst makam araçları ve lüks araçları ile yarışmayı planlıyor. Kore ‘de üretilmesi planlanan araç ile ilgili detaylar ve sızıntılar başladı. Araç hakkında bazı sızan bilgiler Genesis ‘in üst segmente gözünü diktiğini ve satışa başladığında ortalığı epey karıştıracağa benziyor.

Genesis üst segment otomobillerinin dizaynı için oldukça yüksek bir bütçe ayırdı ve oldukça güzel tasarımlar ortaya çıkardığı biliniyor. Ayrıca araçların yapımında üst düzey teknolojiler kullanıldı. G70 ve G80, G90 gibi modeller ile piyasaya çıkacak markanın otomatik pilot gibi konularda da özel çalışmalar yaptığı ve modellerine üst düzey otomatik pilot özelliği eklediği sızan haberler arasında. 

Genesis ‘in ilk olarak piyasada satışına başlanılacağı duyurulan aracı G90 ile ilgili bir çok haber dışarıya sızdı. Aracın bazı özelliklerini ve hangi motor seçenekleri ile piyasaya çıkacağını artık biliyoruz. Gelen haberlere göre aracın 3 farklı motor seçeneği bulunacak ve bunlar 3.8 Lambda V6 GDİ 334 beygir, 3.3 Lambda V6 Turbo GDİ 370 beygir ve 5.0 Tau V8 GDİ 425 beygir olacak.  Ayrıca aracın biri standart birisi limuzin olmak üzere iki farklı kasası olacağı belirtiliyor. Standart kasanın 5.2 metre, limuzin modelinin ise 5.4 metre olacağı gelen haberler arasında. 



Görünüşe bakılacak olursa Genesis sektöre sağlam bir şekilde giriş yapmayı düşünüyor. Aynı zamanda rakiplerine göre düşük fiyat politikası izleyecek olan firmanın çok sayıda satış yapması bekleniyor. Türkiye ‘de 3.3 litrelik motorun daha çok satılacağı düşünülüyor. Genesis G90 ‘a rakip araçlara bakılacak olursa Audi A8, Mercedes S Serisi, BMW 7 Serisi bu segmentin zorlu rakiplerinden. Yüksek fiyatları nedeniyle herkesin alamadığı bu araçların konforunu ve performansını sunacak olan Genesis ‘in orta sınıf kullanıcıyı da lüks sınıf araçlar ile tanıştırması bekleniyor. Hyundai ‘nin desteği sayesinde servis ve bayi ağında da herhangi bir sıkıntı olacağı sanılmıyor. 
OGÜNhaber