Gerek sürücü konforunu gerekse yolcu konforunu düşünen Ford yeni bir motor seçeneği ve otomatik vites seçeneği ile satışa başladı.

Ford Tourneo Connect'in satışına başlanıldı

Ogünhaber - Panelvan ticari araçlar gerek kişisel kullanım gerekse iş kullanımı için büyük avantaj sağlıyorken düşük yakıt tüketimi, konforu ve geniş iç hacmi sayesinde ailelere de hitap eden araçlar ilgi görürken Ford ‘un çıkardığı modellerden birisi olan Tourneo Connect kullanıcılar tarafından oldukça sevildi ve yüksek rakamlarda satışı yapıldı. Ancak ticari araçların fiyatının uygun olması için konfordan biraz ödün veriliyor. Normal kullanıcıların da bu tarz araçlara yüksek talebi olduğunu gören üreticiler artık konfora daha çok önem vermeye ve bu yönde modeller çıkarmaya başladı.

Gerek sürücü konforunu gerekse yolcu konforunu düşünen Ford yeni bir motor seçeneği ve otomatik vites seçeneği ile satışa başladı. Daha önce otomatik vites seçeneği bulunmayan Ford Tourneo Connect yeni modeliyle artık otomatik vitesli. Sarsıntısız vites geçişleri sayesinde konfor artarken yeni motor seçeneği sayesinde de yakıt tüketiminde oldukça kayda değer bir düşüş yaşanmış. Ford ‘un bir çok aracında kullanılan ve oldukça başarılı bir sistem olan Powershift ismi verilen şanzıman bu araca oldukça uyumlu bir şekilde adapte edilmiş.  Ayrıca ticari araçlarda bilindiği üzere çok fazla donanım seçeneği bulunmuyor, ancak Ford kullanıcılara daha iyi bir sürüş keyfi ve konfor sunmak için bu araca binek otomobiller ile aynı donanım seçeneklerini sunmaktan kaçınmıyor.



Satışı yapılan Ford Tourneo Connect modellerinde 1.6 litrelik bir motor seçeneği bulunuyor.  Ancak otomatik vitesli bu modelde 1.5 litrelik bir TDCİ motor kullanılmış .120 beygir gününce olan bu motor yakıt tüketimi ile tüm kullanıcıların sevgisini kazanacağa benziyor. Şehir içi ortalama 5 litre şehirler arası ise 4.7 litre civarında bir tüketimi olan aracın USB bağlantısından dijital klimasına ve geri görüş kamerasına kadar bir çok seçeneği bulunuyor. Aracın vites geçişleri ise sanılanın aksine oldukça rahat ve yumuşak. Kullanıcılara konforu ve ekonomiyi sunan yeni otomatik vitesli Ford Tourneo Connect ‘in fiyatları ise biraz yüksek kalıyor. 81 Bin TL ‘den başlayan fiyatlar ile lüks otomobillere yakın bir liste fiyatı var. Bu fiyat ile alıcı bulur mu bilinmez ancak aracın başarılı olduğu aşikar.


OGÜNhaber