Sürücüsüz otomobiller üzerinde yapılan çalışmaların yoğunlaştığı dönemde Ford’da işe koyuldu.

Ford sürücüsüz araçlar üzerinde çalışıyor

Ünlü otomobil üreticisi yakın bir zaman önce otonom araçların bir diğer deyişle sürücüsüz araçların testlerine Michigan Üniversitesi’nin geliştirdiği mini şehir olan Mcity’de test sürüşlerine başlayacağını duyurdu. Böylelikle Ford, araba üreten firmalar arasında böyle bir konuda test yapan ilk firma olacak. Gerçekçi bir yapısı bulunan Mcity, Michigan merkezine oldukça yakın olacak ve içerisinde bir çok gerçekçi unsuru bulunduracak. Bu yapay şehir sayesinde birden fazla araç aynı anda test edilebilecek. Trafikteki performansları görülecek olan araçlar elde edilen deneyimlere göre geliştirilmeye devam edecek.

 


Bu konuda gerçek hayat deneyimini gerçekleştiren ve yoğun çalışmalar yürüten firma hiç kuşkusuz Google, bugüne kadar oldukça başarılı performans elde eden firma henüz ciddi bir aksilik, kaza yaşamış değil. Meydana gelen bazı kazalarında Google’ın sürücüsüz aracından kaynaklı olmadığı belirtiliyor.

10 yıla yakın süredir Fusion Hibrit Otonom Aracı ile sağladığı veriler sayesinde Ford, sürücü yardım teknolojileri, radar, sesötesi sensörler, ön-arka kamera sensörü ve LiDAR adı verilen sistemleri geliştirmiş, bunları da kullanacak olan Ford testlerini çok daha rahat gerçekleştirecek.
OGÜNhaber