Ford Fiesta bir çok kişinin sevdiği ve sınıfındaki uygun araçlardan birisiydi. Ancak Ford Fiesta'nın performans severler için sunduğu bir araç olan Ford Fiesta Red sonunda ülkemizde satışına başlandı.

Ford Fiesta Red satışa sunuldu

Ogünhaber - Fiyatı 65 bin TL civarında olan aracın donanımına göre fiyatları değişiklik gösteriyor ancak ortalama bu fiyata bir fiesta red edinebiliyorsunuz. Aracın donanımlarından ve görünümünde çok fazla bahsetmeye gerek yok çünkü bu araç donanım ve görünüm olarak neredeyse normal fiesta ‘nın aynısı. Sadece Fiesta Red ‘e özel bazı ufak renk değişiklikleri ve çok ufak detaylar var. Örneğin ön ızgarada farklı renklere rastlayabilirsiniz. Bu aracın asıl özelliği düşük yakıt tüketimi, küçük motor ve harika performans…

Ford Fiesta Red ‘in tam 999 cc ‘lik bir motoru bulunuyor yani 1.0 diyebiliriz. Bunu duyan pek çok kişi o motor ne performans verecek diyebilir ancak durumlar öyle değil. 1.0 motor hacmine sahip bu araç tam 140 beygir güçte ve 1400-5500 d/d aralığında 180 newton metre tork sağlıyor. Yani anlayacağınız bu küçük motorlar büyük performans sağlıyor. 

Fiesta Red ‘in kaputunu açtığınızda bu küçük motorun kutu kadar olduğunu görmeniz mümkün. Aracın turbo ile desteklenen 1.0 ‘lık motoru 0 ‘dan 100 km/h hıza çıkması fabrika verilerinde 9 saniye olarak verilmiş. Ancak aracın ivmelenişi, gücü size hissettirmesi ve hoş motor sesi ile bu süreyi adete 5 – 6 saniyeymiş gibi hissettiriyor. Aracın kadranında 220 km hıza çıkabildiğini görüyoruz, açıkçası pek çok araçta kadranın sonunu görmeyiz ancak bu araçta kadranın sonunu çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz.  



Performans severlerin dikkat ettiği bir başka noktada yol tutuşudur. Süspansiyonlarıyla ve şasesiyle oldukça başarılı bir araç yaratılmış. Aracı sürerken o kadar kendinizi güvende hissediyorsunuz ki gaza basmaktan hiç çekinmiyorsunuz. Ford Fiesta Red ‘in yakıt tüketimine gelecek olursak fabrika verilerini bırakıp bizim test verilerimizi vereceğiz. Aşırı zorladığımız testte ortalama yakıt tüketiminin 6.5 ile 7.5 litre arasında olduğunu gözledik sakin sürüşte bu rakam 5.5 litreye kadar düşeceğini bilmekteyiz. Bu araç için böyle bir yakıt tüketimi mühendislerin ne kadar sağlam bir iş çıkarttıklarını ortaya koyuyor. Böyle bir performans, böyle bir yakıt tüketimiyle parası olanlar için alınabilecek harika hem tasarruf hem performans araçlarından birisi…
OGÜNhaber