Son yıllarda hem hafif düzeyde yük taşımacılığına hem de gündelik hayatta normal binek otomobil gibi kullanılabilen araçlara olan ilgi oldukça arttı...

Fiat'tan yeni Pick-Up 'Fullback'

Ogünhaber - Tıpkı geniş ailelerin ticari panelvan otomobilleri tercih ettiği gibi pek çok kişi hem yüklerini taşıma, hem araziye gidebilmek hem de gündelik hayatta kullanabilmek için pick-up tarzı araçları tercih ediyorlar.  

Bu doğrultuda üretim yapan Volkswagen, Toyota, Nissan, Ford gibi firmalar pazarda oldukça söz sahibi ve araçların oldukça yüksek sayıda satışını gerçekleştirdiler. Bunu durumu analiz eden otomotiv üreticileri bu tarz araç üretimi ve geliştirmeye yönelmeye başladılar. Bu firmalardan biriside Fiat oldu. Uzun süredir çalışmaları yapılan araç geçtiğimiz günlerde bir otomotiv fuarında ilk kez gösterildi ve tanıtıldı. 

Yaklaşık bir yıl kadar önce Fiat Grubu, Mitsubishi ile pick-up geliştirme konusunda bir ortaklık yapmıştı. Araç Dubai ‘de yapılan Motor Show ‘da tanıtılırken bu aracı dört gözle bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattı. Bunun nedeni ise tasarım olarak başka bir araca çok benzemesiydi. Mitsubishi markasının bir aracı olan L200 ‘ün neredeyse aynısı olan aracın iç ve dış tasarımında çok aşırı farklılıklar bulunmuyor. Üzerine Fiat logosu eklenmiş bir araç olarak düşünebilirsiniz.  

Mitsubishi firması ile yapılan ortalıkta anlaşılacağı üzere aynı model üzerinden çalışma yapmak tercih edilmiş. Açıkçası Fiat yöneticilerinin neden böyle bir şey yapmak istediklerine anlam veremedik. Bu aracın tercih edilmesi için avantajlı yönleri yaygın servis ağı, ucuz yedek parça gibi durumlar olabilir.



Aracın motor seçeneklerine gelecek olursak; Ortadoğu, Asya ‘ya ayrı bir motor seçeneği, Avrupa ve onun çevresindeki ülkelere ise farklı motor seçenekleri ile araç gönderilecek. Mayıs ayında satışa sunulacak olan aracın ülkemizi de Avrupa ülkelerine gönderilen motor seçeneğiyle geleceğini tahmin ediyoruz. Bu motor seçenekleri ise 150 beygirlik ve 180 beygirlik olmak üzere iki farklı seçenek olacak. Ayrıca aracın 5 ileri otomatik ve 6 ilersi manuel vites seçenekleri veriyor. Tasarımıyla L200 ‘ün aynısı olan Fiat ‘ın yeni pick-up ‘ının ülkemizde nasıl bir satış bir politikası uygulanacağı ve fiyatı olacağı ise henüz bilinmiyor…
OGÜNhaber