Crossover modeli otomobillere duyulan ilginin artması ile birçok üretici bu tarz araçlarında yenilikler yaparak ellerini güçlendirmeye çalışıyorlar.

Dizel motoruyla yeni crossover Opel Mokka

Bu kapsamda Opel ‘in crossover modellerinden birisi olan Mokka ‘nın yeni motor seçeneği olan 1.6 CDTi AT ‘yi test ederek sizler için yorumladık.

Opel Mokka dış tasarım olarak oldukça hareketli ve değişken hatlara sahip. Aracın etrafını plastik kısımların olması arazide çizilmeye karşı aracı korurken hoş bir görünümde katıyor.

Ön kısımdan ve arka taraftan araca bakıldığında kullanılan farklı renkli detaylar ile oldukça hareketli ve modern bir görünüm mevcut ancak profilden baktığımızda aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Aracın ön kısmı arka kısma göre biraz daha yere yakın ve orta kısımda tavan daha da yükselmeye başlıyor. Bu görüntüsü ile bizleri biraz düşündüren Opel Mokka yüksek lastik ebatları ile oldukça iyi bir arazi aracı görünümünü yansıtıyor.



Aracın içerisine göz attığımızda ise klasik Opel tasarımları ile karşılaşıyoruz. Koltuğa bağlı bir kol dayama sunulurken aracın depolama alanları oldukça yeterli. İki adet torpido ve geniş bardaklık alanları ile geniş ailelerin tercihi olabilecek bir otomobil.

Direksiyonda ve gösterge panelinde Opel Astra ‘dan hiçbir farklılık göremiyoruz. Opel ‘in bir türlü değiştiremediği bu standartlaşmış gösterge paneli bu tarz bir araç için biraz basit kalıyor. Klima kontrolü ve diğer butonlar açısından kontrolü zorlaştıracak onlarca tuş bulunuyor ve bunları öğrenmek biraz zaman alıyor.

Bunun dışında konumlandırması oldukça iyi olan Multimedya ekranın kullanılabilirliği, tasarımı ve çözünürlüğü bizleri oldukça etkiledi.

Aracın konforu ve performansına da biraz değinecek olursak; konfor konusunda sertleştirilmiş süspansiyonlar ve yüksek lastik ebatları nedeniyle ufak sarsıntıları bile içeride hissetmeniz mümkün.

Bu yönden araç bize bir güven vermiyor ve amortisörlerin çıkardığı sesler oldukça rahatsız edici oluyor. Aracın motor performansı ise bu sınıftaki bir araç için oldukça yeterli.

Otomatik vites seçeneğiyle gelen aracın vites geçişleri oldukça başarılı olurken manuel viteste sürmek istediğinizde biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Opel mühendisleri ilginç bir şekilde manuel vitese çekildiğinde vites artırma ve azaltma butonlarını vites topuzunun üstüne yerleştirmişler. Alışık olunmadık bu yerleşim yüzünden vites değiştirmekte ve alışmakta oldukça zorluk çekileceğini düşünüyoruz.
OGÜNhaber