'Savcılık, Borusan'a soruşturma başlattı' adı altında servis edilen haberlerle ilgili olarak Borusan Otomotiv, basına yazılı bir açıklama yaptı.

Borusan Otomotiv'den 'Savcılık soruşturması'na açıklama geldi

Tribeca İletişim tarafından, Borusan Otomotiv adına yapılan yazılı açıklamada;

"Şirketimiz Borusan Otomotiv 30 yılı aşkın bir süredir lüks otomobil segmentinde yer alan birçok otomobil markasını ithal etmekte ve bu araçların dağıtım, satış ve satış sonrası hizmetlerini yerine getirmektedir.

Şirketimiz yine bu 30 yıl boyunca adli ve idari merciler tarafından alınan her kararı istisnasız biçimde uygulamıştır; bundan sonra da uygulamaktan imtina etmeyecektir.

Sayın Engin Yakut ve Avukatı Sayın Candaş Gürol tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildiği belirtilen suç duyurusu dilekçesindeki "mahkeme kararını yerine getirmeme" iddiası doğru değildir. Bu iddia doğrultusunda basında yer alan haber ve bilgiler de gerçeği yansıtmamaktadır. Bu konuda kurumumuz servis yetkilisi, ilgili makamlara gerekli açıklamaları yapmış olup, söz konusu şikâyetin “takipsizlik” ile neticelenmiş 2014 yılında yapılan haksız ve yersiz bir şikâyetin birebir aynısı olduğu da bu vesile ile anlaşılmıştır. Aynı konuda ve hatta aynı dilekçe ile yapılmış bu mükerrer şikâyetin de yine takipsizlikle sonuçlanması olağandır. Soruşturma devam etmektedir. Ancak ne var ki belirli aralıklarla rutin bir şekilde yapılan, kamuoyunu basın yoluyla yanlış bilgilendiren bu haberlerle, Firmamızın ticari itibarının hedef alınmakta olduğu anlaşılmaktadır.

İlgili şahıs yasa ve etik tanımaz tavrını sürdürerek Firmamız adını karalayıcı tutum ve davranışlarını maalesef ki sürdürmüştür. Bu mesnetsiz iddialarının muhatabının, Firmamızın değil, aracının ithalatçısının olması gerekirken, medya organlarını da etkileyerek ısrarla tarafımıza yöneltmeye devam etmiştir. Borusan Otomotiv olarak bugüne kadar müşteri memnuniyeti gibi üzerinde özenle durduğumuz ve işlerimizin odak noktası olarak gördüğümüz bu gibi önemli bir konuda, gelinen durum itibari ile ilgili kişi hakkında hukuksal süreci başlatmak zorunda kalacağımızı açıklamak isteriz.  

Ayrıca kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından, Sayın Engin Yakut’un yaşadığı sorun hakkında aşağıdaki noktalara dikkat çekmek istiyoruz. 

1- Sayın Engin Yakut sahip olduğu Land Rover marka aracı bu markanın resmi ithalatçısı olan şirketimiz Borusan Otomotiv’den satın almamıştır.

2- Haber konusu aracın “İstanbul’daki bir galeri” olarak tarif ettiği bir şirketten satın almıştır. Dolayısıyla bu araç ile ilgili olarak yaşadığı sorunlar karşısında şirketimiz Borusan Otomotiv’in ithalatçı sıfatı yoktur ve bu nedenle herhangi bir yasal sorumluluğu da bulunmamaktadır.

3- Sayın Yakut’un, aracın ithalatçısı 3. kişi aleyhine çeşitli davalar açmış olduğu bilinmektedir.

4- Bunun yerine şimdi de Land Rover markasını ve onun Türkiye’deki resmi ithalatçısı ve dağıtıcısı olan şirketimizi, mesnetsiz ve haksız gerekçeler ile zan altında bırakarak, haksız bir sonuç elde etmeye çalışmaktadır.

5- Borusan Otomotiv’in satıcısı ve/veya ithalatçısı olmadığı “Grey Market” araçlara ilişkin hukuki bir sorumluluğu olmadığı bugüne dek pek çok yargı kararıyla doğrulanmıştır. Bu tip araçlara ilişkin olarak şirketimiz aleyhinde açılan davalar, açık hukuki düzenlemelere paralel ret kararları ile sonuçlanmıştır.

6- Sayın Yakut’un 2014 yılında benzer bir iddia ile yaptığı şikâyet takipsizlikle sonuçlanmış, itirazı da reddedilmiştir. Bu eylemleri ile Sayın Yakut, temsil ettiğimiz markalarımıza ve kurumumuzun itibarına haksız yere zarar vermekte olup, bu hususta kurumumuzu gerekli hukuki tedbirleri almak durumunda bırakmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyururuz." denildi.
OGÜNhaber