Performans otomobili denilince şüphesiz herkesin aklına BMW'nin M5, M3 gibi otomobilleri geliyor. Artık M2 gelecek..

BMW M2 geliyor

Ogünhaber - Yıllardır üst düzey ve kaliteli performans otomobilleri üreten Alman firmasının ne kadar kaliteli araçlar ürettiğini tartışamaya gerek yoktur sanırım. BMW ‘nin yeni kasasıyla karşımıza çıkardığı 2 serisi ülkemizde de satışına başlanılmıştın. Her serinin olduğu gibi 2 serisinin de M ‘i yani yüksek motor güçlü performans modeli merakla beklenmekteydi. Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan BMW M2 ‘nin test sürüşlerine başlandı ve çok yakın zamanda satışına başlanılması bekleniyor. 

Lansmandan görebildiğimiz kadarıyla M2 ‘nin performansına ve detaylarından söz edecek olursak. İç kısım her zamanki genel olarak normal 2 serisi ancak ufak renklendirmeler detaylar ve kullanılan malzeme değişiyor. Aracın koltukları başta olmak üzere bir çok yerinde özel deriler kullanılmış. Kafalıkta ise şık bir şekilde kabartılmış M logosu ile karşılaşıyorsunuz. Ayrıca aracın paketine ve rengine göre üç kısımda da bazı renk değişimleri oluyor. Her zamanki gibi M vites topuzu da aracın kokpitine oldukça şık bir görünüm katıyor. 

BMW M2 ‘nin motor kısmında ise tam bir canavar yatıyor. V6 motor kullanılam M2 ‘de tam 3000 litre hacminde bir motor bulunuyor. Bu devasa motor 365 beygirlik güç ve 465 nm tork üretebiliyor. Ayrıca turboları ile 500 nm torka kadar çıkabildiği belirtilmekte.  Aracın ağırlığı ise 1565 kg olarak veriliyor. Bu değerlerdeki aracın oldukça hızlı gitmesi kimseyi şaşırtmaz ancak yakıt tüketimi de buna doğal olarak yansıyacaktır. Zaten aracın 0 – 100 km/h hızlanma süresi 4.4 saniye olarak verilmiş.



Bu değerle bir çok aracı geride bırakmaya ve en hızlı süpersport otomobiller arasına gireceğe benziyor. Aracın fiyatı konusunda net bir rakam verilmedi ancak yurt dışında M3 gibi modellerden daha uygun olması bekleniyor. Ancak Türkiye’deki vergi diliminden ve aracında 3.0 bir motoru olmasından dolayı vergileri katlayacağı ve satış fiyatının oldukça yüksek olması bekleniyor. Parası olan ve hızı, konforu seven sürücüler için vazgeçilmez olacağı düşünülen aracın satışına başlanılması dört gözle bekleniyor.
OGÜNhaber