Geniş ailelerin ve konfor severlerin tercih ettiği bir takım araç modelleri vardır.

Ailelerin yeni tercihi Honda Jazz

Bu araçlar kimi zaman hafif ticari araçlar olurken kimi zamanda tam olarak bu iş için tasarlanmış araçlar olabilir. Aile araçları denilince akla bir çok marka ve model geliyor ancak artık bu algı değişecek.

Sağlamlığı ve yüksek teknolojisi, performanslı araçları ile tanıdığımız Japon otomotiv üreticisi Honda uzun bir süredir yeni kasasını çıkarmadı Jazz ‘ın yeni modelini satışa sundu.

Tek motor seçeneği ile satışa sunulan araç, yeni tasarımı, oldukça düşük yakıt tüketimi, güzel performansı ve konforlu, geniş iç yapısı ile ailelerin ve konfor severlerin il tercihi olacağa benziyor.



Honda Jazz ‘ın tasarımı tamamen yenilendi.Küçük kaput bölümü, şehir içinde kolay kullanılabilecek bir boyutta tasarlanan aracı bir çok bay ve bayan beğendi. Özellikle lansman rengi olan turuncu araca oldukça yakışmış gözüküyor.

Araç geniş olması ile adeta bir aile arabası olmasına karşın keskin hatları ve arka kısımına yerleştirilmiş spoiler gibi hoş detaylar ile bize bir performans aracı havası veriyor. Aile aracı görünümden uzak daha çok yarış arabası görünümüne yakın olan Honda Jazz ‘ın tasarımında Honda ‘nın efsane modellerinden Type R ‘dan esinlenilmişe bekleniyor. Aracın iç kısmı ise adeta bir teknoloji mekanı.

Her tarafda hoş görünümlü ekranlar ve dokunmatik multimedya sistemi bulunuyor. Honda zaten kokpit konusunda oldukça başarılı tasarımlar yapıyor ve bu araçta da başarısını göstermiş.

Honda Jazz ‘ın tek motor seçeneği olduğunu belirtmiştik. Bu motor ise 1.3 litrelik bir i-VTEc motor. Benzinli olan araç 102 beygir gücünde ve 5000 devirde 123 nm torka ulaşıyor. Fabrika verilerine göre Honda Jazz şehir içi 6 litre, uzun yolda 4.3 litre ve ortalama 5 litre yakıt tüketimine sahip. Ayrıca aracın 0 -100 hızlanması 11.2 saniye olarak verilmiş ve son hızı 190 olarak belirtiliyor.

Görünüme önem verenler ancak ailesi ile birlikte gezmeden ve konfordan ödün vermek istemeyen sürüler için en iyi alternatif. 58 bin TL ‘den başlayan fiyatlar ile yeni Honda Jazz gibi görünüyor.
OGÜNhaber