Ülkemizde birkaç senedir satışı yapılan ve bir Hint markası olan Bajaj öyle bir bomba patlattı ki herkes hayretler içerisinde kaldı...

15 Bin TL'ye sıfır otomobil, Bajaj Qute

Ogünhaber - Sıfır ve ikinci el otomotiv piyasasında fiyatlar oldukça üst seviyede. Günümüzde yakıt tüketimi ve trafik sorunu da en büyük problemlerden birisi olmaktadır. Hindistan ‘da kalabalık nüfusu yüzünden trafikte üç tekerlekli araçlar ya da motosikletlere yöneliyor. Günümüzde en düşük bir sıfır otomobili 25 Bin TL ‘nin altına alamazken Hintli üretici yeni çıkardığı modeli ile hem trafik, yakıt tüketimi gibi sorunlara çözüm bulacağını  hem de uygun fiyatı sayesinde yüksek satış yapılacağını düşünüyor.

Peki Bajaj Qute ne zaman geliyor ? Bajaj Qute ne kadar olacak ?
Lansmanı İstanbul ‘da yapılacak olan otomobilin ismi Bajaj Qute ve sıfır fiyatı tam 15 Bin TL. Aslında 4 tekerlekli ve 4 kişilik bir motosiklet desek daha doğru olur. Çünkü üzerinde bir motosiklet motoru bulunuyor. Bu aracın amacı düşük tüketim ile ve minimal boyutları ile sadece ihtiyaca hizmet etmesi. Yüksek hızlara çıkamayan araç ile örneğin evinizden işinize ya da diğer bütün şehir içi  işlerinizi halletmeniz için yeterli olacaktır. Şehirler arası ulaşım için pek yeterli olacağı ise düşünülmüyor. Aracın yayınlanan görsellerine ve teknik verilere dayanarak bir yorum yapacak olursak araçta estetik ve konfor kaygısı pek güdülmemiş sadece işimizi görsün yeter mantığı ile tasarlanmış. Aracın iç kısmında direksiyon, vites ve göstergeden başka hiçbir şey neredeyse yok. Bajaj Qute henüz test sürüşlerine açılmadı ancak süspansiyon sistemlerinin de çok konforlu olduğu sanılmamakta.



Bajaj Qute ‘de 217 cc hacminde bir motosiklet motoru bulunuyor. 13 beygir gücünde olan bu motor fabrika verilerine göre 70 km/h hıza çıkabiliyor. Dört kişi ile aynı performansı vermekte zorlanacağını düşündüğümüz aracın yakıt tüketiminin bir kurye motosikleti kadar olacağını zannediyoruz. Tahminen 100 km’de ortalama 3 – 4 litre yakıt tüketimine sahip olacaktır. Görünüşü ve kalitesi ile insanları pek cezp etmeyen Bajaj Qute ‘nin 15 Bin TL gibi bir fiyat ile alıcı bulur mu sorusu oldukça büyük merak konusu. Şahsi araç olarak tercih edilmese de şehir içi hizmette kullanacak şirket ve filolar tarafından yoğun talep göreceğini düşünüyoruz.
OGÜNhaber