Saç kesimi, kadınlar için her zaman zor bir karar olmuştur. Özellikle kısa saç kesimlerinde, saçın tekrar uzaması zaman alacağından, daha sonra pişman olmamak için saç kesimine doğru karar vermek gerekir. Yüz tipinize göre hangi saç kesimini tercih edeceğinize karar verebilirsiniz.

Yüz şekline göre saç nasıl kesilir?

Yuvarlak bir yüze sahipseniz, yüzünüzü daha uzun ve oval göstermek için saçlarınızı omuz hizasında kullanmalısınız. Asimetrik saç kesimleri ve omuzlara doğru kat verilmiş saçlar bu konuda idealdir. Ayrıca, düz kesilen kahküller ile elmacık kemiklerinizin ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle eğer yanaklarınız genişse, bu yöntemlerle bunu da saklamış olursunuz. 

Eğer yüzünüz ovalse, kullanabileceğiniz saç kesimleri oldukça çeşitlidir. Yüzünüze her türlü saç kesimi gider. Ancak bu yüz tipi için en çok tercih edilen model, omuzlar ya da omuzların biraz yukarısında uzunlukta bir saç kesimidir. Bu uzunluktaki saçlara, hafif dalgalar vererek güzel bir görüntü oluşturabilirsinz. Buna ek olarak, yuvarlak yüzlerdeki gibi elmacık kemikleri öne çıkarmak için kahkül bırakılabilir. 

Yüzü kare şeklinde olanlar ise, saçın boyuna göre kıvırcık ve dalgalı saç tercih edebilir. Saçı kısa olanlar, çene hizasına kadar kıvırcık ya da dalgalı saç kullanmalılar. Eğer saçınız uzunsa, omuzlara kadar düz, omuzlardan sonrasını dalgalı kullanın. Bu dalgalar yüzünüzü olduğundan ince gösterecektir. 

Kalp şeklinde yüze sahip olan kadınlar için ise çene hizasında hacimli olan saçlar idealdir. Saçlarınızı elinizden geldiğinde hacimlendirmeli ve dolgun görünmesini sağlamalısınız. Bunun için çeşitli saç köpüklerinden yardım alabilirsiniz. Yüzün üst kısmındaki genişliği de, kullandığınız saç modeliyle alnınızın bir kısmını kapatarak dengeleyebilirsiniz. 

Son olarak, oval ve elmas bir yüze sahipseniz, saçınıza kat vermekten kaçınmalısınız. Saç kesiminiz yuvarlak da olmamalı. Saçlarınızı elinizden geldiğince uzun tutmak en ideal tercih olacaktır. Kullanacağınız katlı kesim sadece kulak hizasının altında olacak olan katla sağlanmalıdır. 

Bunların yanısıra, geniş bir alna sahip olanlar, kahkül kullanarak alınlarını saklayabilirler. Alnın genişliğini saklamak için çene hizasında verilecek katlar da etkili olacaktır. Eğer burnunuz yerine gözlerinizi ön plana çıkarmak isterseniz, saçlarınızı ortadan ayrılmış bir şekilde açık bırakabilirsiniz. 
OGÜNhaber