Közde pişen ve lokumla servis edilen Türk klasiği.. Her ne kadar farklı farklı aromalara sahip kahveler türese de sade olanı vazgeçilmez olan, sohbete keyif katan içecek... Peki Türk kahvesi evde nasıl yapılır ?

Türk kahvesi nasıl yapılır?

Yemek.com Öznur Doğan'ın yazısına göre;

Kafasında Türk kahvesinin nasıl yapıldığına dair deli sorular olanlar için büyük hizmetimiz burada devreye giriyor. Adım adım Türk kahvesi yapıyoruz.

Önce cezvemize yapacağımız sayıya göre kahve koyuyoruz. Biz iki kişilik yapalım. İki tatlı kaşığı kahveyi cezvemize ekliyoruz. Ardından iki fincan oda sıcaklığındaki suyu cezveye ekliyoruz. En son ne kadar şeker koyacağımızı belirliyoruz. Eğer sade yapıyorsak şeker koymuyor, az şekerli yapıyorsak 1 çay kaşığı, orta yapıyorsak 2 çay kaşığı, şekerli yapıyorsak 4 çay kaşığı ekliyoruz. Hafifçe karıştırıyor ve kahvelerin tamamen suya karışmasını sağlıyoruz.





Artık kahve pişmeye hazır. Ocağın altını orta ya da ortadan biraz daha az açıyoruz. Eğer kahveyi çok çabuk pişirirsek köpüğünden kaybetmiş oluruz. Yavaş yavaş pişen kahvemiz köpüklenip kabarmaya başladığında fincana biraz köpük alıyor ve cezveyi hemen ocağa koyuyoruz. Bu yaptığımız ilk taşımı almaktı. İkinci taşımı da kahveyi hafif kaynatarak alıyoruz.

İşte hazır! Bol köpüklü kahve nasıl yapılır sorusuna da cevap vermiş olduk. Eğer evinizde Türk kahvesi makinesi varsa onu da kullanabilirsiniz ancak bakır cezvede yavaş yavaş pişerek hazırlanan Türk kahvesi kadar lezzetli olmayabilir, bizden uyarması.

Son olarak madem kahvemizi yaptık, Türk kahvesinin faydalarına da bir göz atalım. İçerdiği kafein ve bileşenlerle neredeyse her derde deva olan Türk kahvesi; zihinsel aktiviteleri güçlendirmede, uyanık kalmayı sağlamada, sosyal yönü geliştirmede, yüksek tansiyonu azaltmada, depresyona karşı etkide, kemiklerin güçlenmesinde ve metabolizmayı hızlandırmada önemli bir role sahiptir.

Ne demişler: Gönül ne kahve ister, ne kahvehane; gönül sohbet ister, kahve bahane.

Sohbetiniz bol olsun.
 
OGÜNhaber