Kadınlar, doğum sonrası ciltlerinde oluşan çatlaklardan her ne kadar kurtulmak isteseler de, bu çatlaklar, dünyaya bir birey getirmiş olmanın en belirgin izlerinden biridir.

Doğum çatlaklıkları nasıl geçer?

Bu doğum izleri, bir ömür sürecek meşakkatli annelik serüveninin ilk durağıdır. Fakat elbette deforme olmuş bir görüntü arz ettiği için, her kadın doğum sonrası çatlakların bıraktığı izleri yok etmek ister. Alınan kilolar ve karnın genişlemesiyle birlikte gerilen cilt yüzeyindeki yol yol yarık ve çizgiler şeklinde beliren doğum çatlaklarını gidermenin yahut tamamen yok etmenin çeşitli yolları var elbette. Yağlar, kremler, losyonlar, medikal müdahaleler ve estetik operasyonların yardımıyla, doğum çatlaklarından kurtulmak mümkün.

Doğum çatlağı oluşmadan evvel, hamileliğin ilk haftalarından itibaren bazı hususlara dikkat edilirse, sorun oluşmadan önlemi alınmış olur.

Karın bölgesinin nemlendirilmesi, gebelik süresince ılık suyla duş almak, su tüketimini aksatmamak; hekimin önerdiği çatlak oluşumunu engelleyen kremleri düzenli olarak kullanmak, doğum çatlağı sorununu, başlamadan engellemeye yarayacak yöntemlerdir.

Doğum Çatlaklarını Geçiren Yağ
Eşit miktarlardaki saf zeytinyağı, badem yağı, kayısı yağı, keten yağı, gliserin yağı, kakao yağı, çörekotu yağı, melisa yağı ve kantaron yağını karıştırıp, çatlamış bölgelere masaj yaparak sürün. Yağ karışımını cildinizde

Doğum Çatlakları Tedavisi
Lazer uygulaması : Bu uygulamada çatlağın en yoğun olduğu bölge olan üst deri soyularak, taze ve yeni derinin ortaya çıkması sağlanır.

Reflexoterapi uygulaması :
Bu uygulamanın görevi, kolojen üretiminden sorumlu hücrelerin harekete geçirilmesidir. Elastin ve kolojen yüklü hücreler, derinin gelişimine ve yenilenmesine katkı sağlar.

Kriyoterapi uygulaması : Cildin kendini tamir etmesini sağlayan aktivasyonlar içerir. Çatlakların azalmasında hatta tamamen yok olmasında oldukça etkili ve olumlu sonuç alınan bir işlemdir.
OGÜNhaber