Geçgel, bu sorunların çözümü için gazetecilere çağrı yaparak, "Artık gücümüzü göstermemiz gerekiyor. Siyasiler ağzımıza bir parmak bal sürüyorlar, gönlümüzü hoş tutup gidiyorlar. Bizi eleştirebilirler, sevmeyebilirler; ama biz birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimizin kuyusunu kazan bir meslek örgütü olmamamız lazım." dedi.
TİGAD Genel Başkanı Geçgel, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun (TGF) Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde düzenlenen 65. Başkanlar Konseyi Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Geçgel, dijital medya çok hızlı bir şekilde hayatımıza girdiğini belirterek, "Bununla birlikte sorunlar yumağı da karşımıza çıktı. Çok ciddi problemler var. Dezenformasyon en çok bu mecrada söz konusu. Tehdidin, şantajın ayyuka çıktığı bir mecraya dönüştü." ifadelerini kullandı.
"Dijital Medya Kanunu Köşk'e gitti"Okan Geçgel, TİGAD olarak son 3 yıldır Dijital Medya Kanunu çıkarılması için ciddi gayret sarf ettiklerini vurgulayarak, 10 gün önce İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile bir araya geldiklerini hatırlattı. Geçgel, "Bu sorunları orada da dile getirdik. TBMM'ye Dijital Medya Kanunu ile ilgili bir kanun taslağı da sunduk. Malumunuz Dijital Mecralar Komisyonu kuruldu. TİGAD olarak Komisyon ile paydaşız, birlikte çalışıyoruz. İnşallah bu kanun çıkacak, artık son şekli verildi. Kanun, iki hafta önce Köşk'e gitti. Orada son şekli verilecek." sözlerini kaydetti.
"Birbirimize sahip çıkmak zorundayız"Okan Geçgel, konuşmasında gazetecilere birlik çağrısı da yaptı. "İnşallah bu toplantılarda güç birliği gösterisi sergileriz." diyen Geçgel, "Artık gücümüzü göstermemiz gerekiyor. Siyasiler ağzımıza bir parmak bal sürüyorlar, gönlümüzü hoş tutup gidiyorlar. Farklı iktidarlar gelse de bu böyle olacağı kanaatindeyim. Çünkü tarih bunu göstermiştir. Biz birbirimize sahip çıkmak, birbirimizin hakkını korumak, birbirimize saygı duymak zorundayız." diye konuştu.
Geçgel, şöyle devam etti: "Gazeteciler en çok eleştirilen meslek grubudur. Çünkü biz sıkıntıları gündeme getiriyoruz. Bizi eleştirebilirler, sevmeyebilirler; ama biz birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Bunu da her platformda göstermemiz lazım. Birbirimizin kuyusunu kazan bir meslek örgütü olmamamız lazım. Güç birliği içinde sorunlarımızı dile getirmek mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.
TİGAD Genel Başkanı Geçgel, konuşmasının ardından, katılımcıların TİGAD’ın yapısı, projeleri ve dijital medyadaki sorularla ilgili sorularını da cevapladı.
Karaca: Gazeteci olmayanların internet siteleri, pimi çekilmiş bomba gibi ortalıktaToplantıda konuşan TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, yerel basının büyük sorunlar yaşadığını vurgulayarak, şunları söyledi; "Pandemi sürecinde basın sektörü hiçbir destek alamamıştır. Bu nedenle yerel basın girdi fiyatları karşılanamadığı, yerel televizyonlar uydu bedellerini ödeyemedikleri, telif hakları nedeniyle güç durumda kalan radyolar bir bir kapanmaktadır. Çalışan fikir işçilerinin neredeyse yarısı asgari ücret bile alamamaktadır. Hak ettikleri halde Basın Kartlarını alamayan birçok gazeteci meslektaşımız mağdur edilmektedir. Sektörün en önemli sorunlarından internet medyası yasasının çıkmamasıdır. Gazeteci olmayanlar tarafından yapılan internet siteleri, kimliğimizi kötüye kullanıp, pimi çekilmiş bomba gibi ortalıkta dolaşmaktadır."
Anadolu basını Antalya’da buluştuTGF'nin toplantısı Anadolu basınını buluşturdu. Toplantıya 100'ün üzerinde gazeteci ve gazeteci örgütlerinin il yöneticileri katıldı. Pandemi nedeniyle Başkanlar Konseyi Toplantılarını online olarak gerçekleştiren TGF, yaklaşık iki yıl aradan sonra basının sorunlarının masaya yatırıldığı 65. Başkanlar Konseyi'ni fiziksel ortamda gerçekleştirdi. Toplantıya; Antalya milletvekilleri Hasan Subaşı ve Rafet Zeybek, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve siyasi partilerin temsilcileri de katıldı.