İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde son yılların en tartışmalı konularından ‘nefret söylemi ve ayrımcılık’ kavramı bir atölye çalışmasıyla gündeme geliyor.
8 Mart’ta başlayacak ve günlük dilde ayrımcılığı körükleyen, farklı etnik, dini, cinsel, ideolojik grupları ötekileştiren, düşmanlaştıran medya ve gazetecilik diline odaklanacak çözüm hedefli atölye çalışmasına Hrant Dink Vakfı da gönüllü destek veriyor
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yaşam boyu eğitim merkezi Bilgi Eğitim, son yılların en tartışmalı konularından ‘nefret söylemi ve ayrımcılık’ kavramını bir atölye çalışmasıyla gündeme taşıyor. Gönüllü destekçiliğini Hrant Dink Vakfı’nın yaptığı, Doç. Dr. Esra Arsan tarafından yürütülecek ve çözüm odaklı atölye çalışması, 8 Mart-12 Nisan tarihleri arasında üniversitenin Santralİstanbul kampüsünde gerçekleştirilecek.
‘Ayrımcılık, Nefret Söylemi ve Medya’ adı verilen atölye çalışmasında, hazırlığı Hrant Dink Vakfı tarafından desteklenen ve Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katkılarıyla oluşturulan ‘Nefret Söylemi Ders Müfredat Çalışması’ndan yararlanılacak. Günlük dilde ayrımcılığı körükleyen ve farklı etnik, dini, cinsel, ideolojik grup aidiyetlerini ötekileştiren, düşmanlaştıran medya ve gazetecilik diline odaklanacak atölye çalışması altı hafta sürecek.
Medyada nefret söylemi!
Programda, konu başlıkları ise ‘Medyada nefret söylemi ve ayrımcılık konusuna giriş’, ‘Medyada cinsiyetçilik ve homofobi’, ‘Sinema ve popüler kültürde ayrımcılık ve nefret söylemi’, ‘Medyanın ırkçılık ve milliyetçilikle imtihanı: Gündelik dilde banal söylem’, ‘Sosyal medyada örgütlenen nefret söylemi’, ‘Nefret söylemi taramaları-Örneklerle haber metinlerinde ayrımcılık’ şeklinde belirlendi.
‘Ayrımcılık, Nefret Söylemi ve Medya’ atölye çalışmasına katılım bedeli 400 TL olarak belirlenirken Bilgi mensuplarına yüzde 20 indirim uygulanacak.