Dünya genelinde artan vakalar ve ortaya çıkan mutasyonlu virüsler dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor.

Virüs günlüğü

Dünyada ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde son gelişmeler neler ?

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Koronavirüsten hayatını kaybeden eski milletvekili son yolculuğuna uğurlandı
Korona virüse yenik düşerek hayatını kaybeden 22. Dönem CHP Kocaeli Milletvekili Salih Gün, kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Denizli’de vaka sayısı 2 hafta da yüzde 70’in üzerine çıktı
ağlık Bakanlığı tarafından açıklanan illere göre vaka sayılarını 15 ile 21 Ocak arasındaki sonuçları belli oldu. Denizli’de 100 bin kişi de görülen haftalık vaka sayısındaki artış 2 haftada yüzde 70’in üzerine çıktı.

Karantinayı ihlal eden kişi trafik uygulamasında yakalandı
Kırklareli’nde koronavirüs mücadelesi kapsamında karantinada olması gereken kişi trafik uygulamasında yakalandı.

Vaka yoğunluğu en çok artan 10 il arasına giren Elazığ’da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı verilere göre vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasına giren Elazığ’da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti.

Bayburt’ta Covid-19 vakalarında artış
Bayburt, Covid-19 vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında yer aldı.

Erzincan’da Covid-19 vakalarında artış yaşanıyor
Erzincan, Covid-19 vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasında yer aldı.

Osmaniye'de koronavirüs denetimi
Korona virüs vaka sayılarının düşüşe geçtiği Osmaniye'de Covid-19 denetimleri Vali Erdinç Yılmaz'ın katılımıyla devam ediyor.

“Uyku sorunu yaşayanların sayısı pandemi ile birlikte yüzde 74’e yükseldi”
Toplumda uyku sorununun meta analizlere göre arttığını vurgulayan Uzm. Psikolog Kübra Bozkurt, “Toplumda uyku sorunu sıklığı yüzde 35,6 olurken bu oran Covid-19’a yakalananlarda yüzde 74,8 oldu. İngiltere, Çin, Yunanistan ve İtalya gibi ülkelerde yapılan çalışmalar uykusuzluk sorunu yaşayanların nüfusa dağılımındaki oranının ciddi ölçüde arttığını gösteriyor” dedi.

Bentli'den Omicron Varyantı uyarısı
Malatya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, yeni tip korona virüste Omicron varyantının tehlikesine dikkat çekerek, “Omicron Varyantından sevdiklerimizi korumamızın tek yolu tamamlayıcı doz aşılarımızı yaptırmaktır” dedi.

Uzmanı Dr. Nagihan Demir, koronavirüsün yeni varyantlarına dikkat çekti
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Nagihan Demir, tüm dünyada yaygın olan omicron varyantı ve mevsimsel griple korona virüs hastalığının belirtilerini taşıyan yeni varyant ile ilgili bilgi verirken, hastalıktan korunmak için yapılması gerekenleri anlattı.

İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı: Zirvede İstanbul var
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre haftalık vaka sayısının yer aldığı koronavirüs haritasını paylaştı. İstanbul vaka yoğunluğu ile zirvede yer aldı. Vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan il ise Erzurum oldu.

Prof. Mehmet Ceyhan yanıtladı: Kovid-19 mu yoksa grip mi daha ölümcül?
Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 'Grip her yıl dünyada 300 bin - 600 bin insanın ölümüne neden oluyor. Kovid-19'a bağlı ölümler bunun 10 katı' dedi.

Dr. Şenol Atakan: Aşı karşıtlığını cinayete teşebbüs olarak görüyorum
Aksaray Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şenol Atakan, kentte Kovid-19 aşılama oranının yüzde 73.5 olduğunu hatırlatarak, 'Artık aşı karşıtlığını 'cinayete teşebbüs' olarak görüyorum ve bu derece net konuşuyorum' dedi.

Koronada umut veren açıklamalar
Tarihte influenza virüslerine bağlı pandemi adı verilen dünya çapında yaygın çok sayıda salgın yaşanmasına rağmen, korona virüslere bağlı bu boyutta bir salgının ilk defa yaşandığını belirten Göğüs Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, “Virüslerin mutasyonlar sonucunda bulaşıcılık ve ağır hastalığa yol açma güçleri değişiklik göstermekte ve eninde sonunda virüsün patojenitesini kaybetmesiyle pandemi sona ermektedir” dedi.

ABD'de Kovid-19'dan can kaybı 884 bini geçti
ABD'de Kovid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 326 artarak 884 bin 265'e çıktı.

Son 24 saatte koronavirüsten 182 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatte 182 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, 93 bin 261 yeni vaka olduğunu açıkladı.
OGÜNhaber