Dünya genelinde artan vakalar ve ortaya çıkan mutasyonlu virüsler dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor.

Virüs günlüğü

Dünyada ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde son gelişmeler neler ?

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

Çin'de Omicron varyantını taşıyan Kovid-19 vakaları Hınan eyaletine sıçradı
Çin ana karasında, ilk Tiencin'de görülen Omicron varyantı taşıyan yerel kaynaklı Kovid-19 vakalarının, Hınan eyaletine sıçradığı bildirildi.

Japonya'da ülkeye giriş yasağı Şubat sonuna kadar uzatıldı
Japonya Başbakanı Fumio Kishida Covid-19 tedbirleri kapsamında yurt dışından gelecek yabancılara yönelik uygulanan ülkeye giriş yasağının Şubat ayının sonuna kadar uzatılacağını açıkladı.

Kanada’da Omicron'un ilk 40 gününde 2020’dekinden daha fazla vaka kaydedildi
Kanada'da Kovid-19'un Omicron varyantının ilk 40 günlük seyrinde, salgının ilk yılında olduğundan daha fazla vaka kaydedildiği belirtildi.

Prof. Dr. Şener: Bu zamana kadar inanmayanlar gerçek salgını hissedecek
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, 25-31 Aralık'ı kapsayan illere göre haftalık vaka sayısı haritasını paylaşmasının ardından yükselen vaka sayılarına ilişkin, 'Eğer bu tırmanış 'Omicron'a bağlı ise bu zamana kadar salgına inanmayanlar gerçek salgını hissedecek' dedi.

Kovid-19 vaka yoğunluğu 57 ilde arttı
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 25-31 Aralık 2021'de her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vakaları 57 ilde arttı, 22 ilde azaldı, 2 ilde ise değişmedi.

Profesör ilk defa açıkladı: Aşı olanlarda 'omicron' akciğere inmiyor
Son günlerde 'omicron' varyantlı vakalar ciddi derecede artış gösterirken Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, 'Omicron gerçekten çok hafif seyrediyor. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz ki aşısızlarda hala akciğer tutulumu varken, aşı olanlarda omicron akciğerlere inmiyor' dedi.

Nepal'de Covid-19 nedeniyle eğitime ara verildi
Nepal'de Covid-19 vakalarındaki artışın ardından okullarda eğitime ara verilirken ve kalabalık toplantılar da yasaklandı.

Polonya'da Covid-19 nedeniyle can kayıpları 100 bini geride bıraktı
Polonya’da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bini geride bıraktı.

Pfizer, koronavirüs aşısının dördüncü dozu konusunda aceleci değil
Pfizer CEO'su Bourla dün yaptığı iki farklı açıklamada koronavirüs aşısının dördüncü dozuna ve Omicron'a yönelik yeni bir aşının ne zaman hazır olacağına dair bilgiler paylaştı.

'Virüsle ilk kez karşılaşılıyor gibi tedbir alınmalı' tavsiyesi
Tekirdağ Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, bulaşıcılık oranı çok yüksek olan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı tedbirlere daha fazla uyulması gerektiğini söyledi.

Son 24 saatte koronavirüsten 137 kişi hayatını kaybetti
Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 137 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini, 74 bin 266 yeni vakanın olduğunu açıkladı.
OGÜNhaber