Dünya genelinde artan vakalar ve ortaya çıkan mutasyonlu virüsler dünyayı etkisi altına almaya devam ediyor.

Virüs günlüğü

Dünyada ve Türkiye'de yaşamı durma noktasına getiren koronavirüs pandemisinde son gelişmeler neler ?

İşte gün içinde yaşanan gelişmeler:

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Kovid-19'a yakalandı
Semptom gösterdikten sonra test yaptırdığını ve test sonucunun pozitif çıktığını belirten Austin, hastalığının belirtilerinin hafif olduğunu ve 5 gün evde karantinada olacağını ifade etti.

'Çocuklarda gribal enfeksiyonlar koronavirüsün önüne geçti'
Beklenen kışın bir türlü gelmemesiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış meydana geldiğini dile getiren Dr. Esma Türkmen, 'Yaşanan mevsim dengesizlikleri virüsler, bakteriler ve alerjik hastalıklara uygun ortam oluşturuyor. Bu yüzden özellikle ekim ayından bu yana çocuklarda gribal enfeksiyon ve salgın hastalıklar tavan yaptı' dedi.

Fransa'da 58 bin 432 Kovid-19 vakası kaydedildi
Halk Sağlığı Kurumunun açıkladığı verilere göre, ülke genelinde 58 bin 432 Kovid-19 vakası kaydedildi, virüs nedeniyle 91 kişi yaşamını yitirdi.

TURKOVAC, Omicron'a karşı da koruyuculuk sağlıyor
Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, TURKOVAC aşısının yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı da koruyuculuk sağladığını söyledi.

Dünyada ilk: İsrail'de 'flurona' vakası tespit edildi
İsrail'de hamile bir kadının grip ve yeni tip koronavirüse (Kovid-19) aynı anda yakalandığı bildirildi. 'Flurona' adı verilen bu yeni çift enfeksiyon durumuna dünyada ilk kez rastlandı.

İran’da aşılama süreci yerli aşı 'Bereket' ile devam ediyor
İran’da Covid-19 aşılama uygulamaları sürerken yerli aşı 'Coviran Bereket' Haziran ayından beri uygulanmaya devam ediyor.

Fransa, hızla artan Omicron varyantına karşı alarma geçti
Fransa'da Başbakan Jean Castex, pozitif vakaların yüzde 60’tan fazlasını Omicron varyantının oluşturduğu Kovid-19 salgınının artışı ve etkilerini görüşmek üzere bakanlarla toplantı yapacak.

Almanya'da Kovid-19 salgını nedeniyle 2021'de istihdam neredeyse sabit kaldı
Almanya'da toplam istihdam, 2021’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) krizi nedeniyle 2020’ye göre sadece 7 bin artarak 44,9 milyon kişiye yükseldi.

Belçika'da Kovid-19 vakaları hızla artmaya başladı
Avrupa'da Kovid-19'un Omicron varyantı vakalarının artmasıyla birlikte Belçika'da da yeni vaka sayılarında hızlı artış görülüyor.

Botsvana Devlet Başkanı Masisi Kovid-19'a yakalandı
Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi'nin Kovid-19'a yakalandığı bildirildi.

Denizlispor'a korona şoku
Maddi sıkıntı ve sakatlıklarla boğuşan Denizlispor’da yapılan korona virüs testinde 8 futbolcu, 2 yönetici, 2 teknik heyet ve 3 sağlık ekibi olmak üzere 15 kişinin sonucu pozitif çıktı.

Malatya aşılama haritasında mavi kategoriye geçti
Malatya korona virüsle mücadele kapsamında yapılan aşılamada, ikinci dozda yüzde 75 aşılama oranıyla mavi kategoriye geçti.

Başkan Akcan koronaya yakalandı
Denizli’de MHP’li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, korona virüs testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındı.

Vaka sayısı yüzde 50 düşen Osmaniye’de korona denetimi
ağlık Bakanlığınca açıklanan insidans haritasına göre 20-26 Kasım tarihleri ile 11-17 Aralık tarihleri arasında açıklanan vaka sayılarında yüzde 50’nin üzerinde düşüş yaşanan Osmaniye’de korona virüs denetimi yapıldı. Vaka sayılarında Osmaniye olarak iyiye gidildiğini belirten Vali Erdinç Yılmaz, aşılamada da Türkiye’ birincisi olduklarını söyledi.

“Çocuklarda gribal enfeksiyonlar koronavirüsün önüne geçti”
Beklenen kışın bir türlü gelmemesiyle birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış meydana geldiğini dile getiren Dr. Esma Türkmen, “Yaşanan mevsim dengesizlikleri virüsler, bakteriler ve alerjik hastalıklara uygun ortam oluşturuyor. Bu yüzden özellikle ekim ayından bu yana çocuklarda gribal enfeksiyon ve salgın hastalıklar tavan yaptı” dedi.

Türkiye'de son 24 saatte 44 bin 869 vaka tespit edildi, 160 kişi hayatını kaybetti
Türkiye'de son 24 saatte 368 bin 913 Kovid-19 testi yapıldı, 44 bin 869 kişinin testi pozitif çıktı, 160 kişi yaşamını yitirdi.
OGÜNhaber